Šport
22 ogledov

"Schlieri" si je natrgal vezi

Gregor Schlierenzauer je lani že prestal operacijo desnega kolena. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Novoletna turneja bo minila brez Avstrijca Gregorja Schlierenzauerja, ki si je v ponedeljek na treningu natrgal vezi in bo predvidoma odsoten štiri tedne.
Engelberg bo nadomestil Harrachov
Eno od dveh odpadlih tekem v Harrachovu bo konec tedna gostil švicarski Engelberg. Tekma bo na sporedu v petek ob 13.30, v soboto in nedeljo pa v Engelbergu sledita še zadnji tekmi pred bližnjo novoletno turnejo štirih skakalnic.

Zmagovalec svetovnega pokala v smučarskih skokih v sezoni 2008/09 Avstrijec Gregor Schlierenzauer si je po padcu na treningu poškodoval desno koleno. Torkov zdravniški pregled je pokazal, da ima natrgane vezi. Čeprav nova operacija ne bo potrebna, bo moral "Schlieri" predvidoma počivati štiri tedne, kar pomeni, da bo izpustil novoletno turnejo. Schlierenzauerju, ki je v ponedeljek padel na treningu v Seefeldu, so lani enkrat že operirali desno koleno.

Dvajsetletni Avstrijec, sicer olimpijski prvak z ekipo in dvakrat bronasti iz Vancouvra, zmagovalec 32 tekem svetovnega pokala, je izpustil minuli vikend v Harrachovu, da bi se čim bolje pripravil na nadaljevanje sezone. Novoletna turneja štirih skakalnic se bo začela 28. decembra v nemškem Oberstdorfu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.