Šport
5 ogledov

Schlieri vrnil udarec Koflerju, Prevc šesti

Schlierenzauer Engelberg svetovni pokal smučarski skoki
1/15
EPA
Gregor Schlierenzauer je z zmago v švicarskem Engelbergu prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala smučarjev skakalcev in napovedal izjemno bitko pred začetkom novoletne turneje. Schlierenzauer je slavil pred rojakom Andreasom Koflerjem in Nemcem Andreasom Wellingerjem, ki sta dosegla enako število točk. Peter Prevc odličen šesti.

Avstrijec Gregor Schlierenzauer je zmagovalec tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v Engelbergu. Schlierenzauer je za svoja nastopa zbral 273,7 točke oziroma 3,4 točke več od vodilnega po prvi seriji, rojaka Andreasa Koflerja, in Nemca Andreasa Wellingerja. Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc (132,0; 127,0 m/261,1) na šestem mestu.

Jaka Hvala (124,5; 133,0 m/253,4) je tekmovanje končal na 12. mestu, Jurij Tepeš (130,0; 123,0 m/249,4) pa je bil 19. Matjaž Pungertar (121,5 m/114,1) je z 38. dosežkom ostal brez finala, že v kvalifikacijah pa sta obstala Jernej Damjan in Robert Kranjec.

"To tekmo, na kateri bom izvedel dobro oba skoka, sem že dolgo časa čakal. Danes mi je to uspelo. Tekma je bila zanimiva, tako kot vse doslej. Upam, da se bo to samo še nadaljevalo," je po tekmi povedal Prevc ter se ozrl tudi na konkurenco znotraj same ekipe.

"To je le še dodatna motivacija, ker smo v bistvu trije, ki z lahkoto skočimo med deseterico. Ni nobene bojazni, če kdo nekoliko 'zamrazi', čakamo le, da se še preostali nekoliko zbudijo," je še dodal Prevc.

Janus: "Mirovali ne bomo, morda v Planico"

Hvali se prvi skok (124,5 m) ni posrečil, zato je v finalu napadel z 22. mesta. V drugo je pokazal povsem drugačno predstavo, saj je tekmovalec iz Ponikev poletel 133 metrov ter napredoval po lestvici do 12. mesta.

S tem rezultatom je ostal tudi na skupno devetem mestu v svetovnem pokalu. Jurij Tepeš pa tokrat odličnega izhodišča po prvi seriji, ko je s skokom 130 metrov zasedal deveto mesto, v finalu ni izkoristil in je nazadoval na 19.

"Za nami je težka tekma, saj so se pogoji med tekmo spreminjali. Čestitam Petru, Jaki in Juriju. Sedaj sledi novoletna turneja. Potrebno je v miru potrenirati in gremo naprej," je po tekmi dejal glavni trener slovenske vrste Goran Janus in predstavil tudi kratek načrt dela za prihodnje dni:

"Mirovali ne bomo. Posvetili se bomo kondicijski pripravi in nato sami tehniki na skakalnici. Če bo pripravljena skakalnica v Planici, bomo trenirali tam."

V boju za vrh se je tokrat najbolj izkazal Schlierenzauer, ki je prišel že do svoje 43. zmage v svetovnem pokalu. Po prvi seriji je bil sicer drugi za Koflerjem, a nato v finalu skočil pet metrov več kot rojak in se povzpel na vrh. Na drugo mesto, ki si ga je delil s Koflerjem, se je po 11. mestu v prvi seriji z daljavo dneva (138,5 metra) prebil Wellinger.

V skupni razvrstitvi vodi današnji zmagovalec s 448 točkami, sledita mu Nemec Severin Freund, danes si je delil šesto mesto s Prevcem, s 430 in Kofler s 396 točkami. Med Slovenci je najvišje Hvala na devetem mestu s 180 točkami, Prevc je 11. s 149.

Nedeljska preizkušnja je bila zadnja pred že 61. novoletno turnejo štirih skakalnic, ki se bo 30. decembra začela v Oberstdorfu.

Svetovni pokal, Engelberg, posamična tekma (M), rezultati:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.