Šport
57 ogledov

Schumacher lahko spet normalno živi

Michael Schumacher in Jean Todt sta v času, ko sta sodelovala pri Ferrariju post Žurnal24 main
Nekdanji šef ekipe Ferrari Jean Todt je na domu obiskal Michaela Schumacherja in sporočil do zdaj najobetavnejšo novico o zdravstvenem stanju sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1.

Medtem, ko se Jules Bianchi po nesreči na Veliki nagradi Japonske bori za življenje, pa je dobro novico glede zdravstvenega stanja Michaela Schumacherja sporočil predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) Jean Todt. Ta je pred dirko na Japonskem na domu ob Ženevskem jezeru obiskal svojega varovanca iz časov dirkanja pri Ferrariju.

"Lahko domnevamo, da bo Schumacher v kratkem času začel živeti relativno normalno življenje," je za belgijski RTL dejal 68-letni Todt in dodal: "Nikoli več sicer ne bo vozil dirkalnika formule 1. Bori se. Njegovo zdravstveno stanje se izboljšuje, to pa je zelo pomembno. Pomembno je tudi to, da je zdaj doma z družino." 

Sedemkratni svetovni prvak se je sicer ponesrečil decembra lani ob smučanju, ko je ob padcu utrpel hud udarec v glavo. Hujšo poškodbo glave je na nedeljski dirki v Suzuki doživel tudi dirkač Marussie Bianchi, na Japonsko pa je na zahtevo Bianchijeve družine pripotoval tudi zdravnik Gerard Saillant, ki je zdravil Schumacherja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.