Šport > Moto športi
66 ogledov

Stanje boljše, a še vedno nevarno

Schumacher
1/17
Reuters
Dirkaška legenda Michael Schumacher v bolnišnici v Grenoblu bije bitko za življenje. Nemški dirkač po drugi operaciji kaže znake napredka, a zdravniki opozarjajo, da je še vedno v nevarnosti.

Michael Schumacher je prestal drugo operacijo glave, so danes na tiskovni konferenci sporočili zdravniki v Grenoblu. Najuspešnejši dirkač vseh časov je še vedno v umetni komi, in čeprav se je stanje po drugem posegu nekoliko izboljšalo, zdravniki opozarjajo, da bo potrebno na končne odgovore še nekoliko počakati.

''Nekoliko manj smo zaskrbljeni kot včeraj, vendar sem prepričan, da razumete, da se stanje lahko spremeni že nocoj ali jutri,'' je povedal Gerard Saillant, strokovnjak za poškodbe možganov. ''Stvari so pod večjim nadzorom kot včeraj, vendar ne moremo reči, da je izven nevarnosti. Pridobili smo nekaj časa, vendar ga iz ure v uro budno nadzorujemo,'' je dodal Jean-François Payen.

Družina ves čas ob njem

Žena Corinna ter hči Gina Maria in sin Mick so ob njem. Po besedah Schumacherjeve menedžerke Sabine Kehm so vsi trije v šoku. "Družina ni dobro, kar je razumljivo. Šokirani so," je dejala Kehmova. 

Preberite še:

Družina se je v izjavi za javnost včeraj zahvalila za podporo in prosila za spoštovanje njihove zasebnosti. Kehmova se je v imenu družine zahvalila tudi zdravnikom. "Vemo, da bodo storili vse, da bi mu pomagali." Schumacherjeva sta poročena 18 let, pred tem pa sta bila štiri leta par. V vsem tem času je Corinna Michaelu nudila tako potrebno oporo. Zdaj sedi ob bolniški postelji, potem ko se je nedeljsko smučanje za njenega moža končalo tragično. 

Čelada ga je rešila

Schumacher je v nedeljo smučal zunaj urejenih prog, ko je po besedah preiskovalcev najverjetneje izgubil ravnotežje zaradi ene izmed skal, ki jo je zakrival sneg. Pri tem je pri dokaj veliki hitrosti padel in udaril ob drugo skalo. Udarec naj bi bil tako močan, da se je njegova čelada razletela. 

Da mu je čelada rešila življenje, je v intervjuju za Reuters zatrdil tudi direktor alpskih tekmovanj pod okriljem Fisa Günter Hujara. Kot je obenem dejal, verjame, da se bo Schumacher izvlekel. "Schumacherjeva poškodba je podobne narave, kot sta jih utrpela Švicar Daniel Albrecht in Avstrijec Johann Grugger (alpska smučarja, op. a.). Oba sta bila resno poškodovana, a sta se izvlekla in se vrnila v normalno življenje. Schumacher ni smučal s takšno hitrostjo kot omenjena in zato mislim, da ima lepe možnosti. Športniki imajo moč, da se izvlečejo iz takšnih situacij," je svoje obete glede Nemčeve poškodbe razkril Hujara.

Prevoz s helikopterjem:

Komentarjev 4
  • Ronald Reagan 14:46 31.december 2013.

    Legenda tekmuje najpomembnejšo dirko...Forzza Schumi...

  • Miran Polič 13:20 31.december 2013.

    vse bo o.k

  • rogg 12:24 31.december 2013.

    Veselim se tvoje ponovne zmage, seveda v smislu okrevanja.