Šport
27 ogledov

Schumi in Grafova naj v Nemčiji

michael schumacher 20 let 2011 Reuters
Po anketi Bilda sta dirkač formule 1 Michael Schumacher in nekdanja tenisačica Steffi Graf najboljša nemška športnika vseh časov.

Dirkač formule 1 Michael Schumacher in nekdanja teniška zvezdnica Steffi Graf sta najboljša nemška športnika vseh časov v anketi, ki jo je objavil nemški časnik Bild. Schumacher je tako v anketi premagal tudi legendarnega nogometnega zvezdnika Franza Beckenbauerja, saj je bil cesar šele drugi.

Schumi je v anketi prejel 16 odstotkov glasov, na drugem mestu pa sta skupaj legendarni Franz Beckenbauer in teniški zvezdnik Boris Becker (oba po 11 odstotkov).

V ženski konkurenci je Grafova slavila še bolj prepričljivo, saj je zbrala 28 odstotkov glasov. Druga je bila nekdanja umetnostna drsalka Katarina Witt (12 odstotkov), tretja pa nekdanja smučarka Rosi Mittermaier (7).

Kar vsak drugi Nemec (51 odstotkov) pa meni, da je "bombarder" Gerd Müller najboljši nemški nogometni napadalec v zgodovini, Oliver Kahn (44) je najboljši med vratarji, naslov najboljšega trenerja pa sta si s po 19 odstotki razdelila Joachim Löw in Sepp Herberger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.