Šport
39 ogledov

Schumi začel prepoznavati bližnje

Michael Schumacher Corinna EPA
Dirkaški zvezdnik Michael Schumacher naj bi že začel prepoznavati člane svoje družine. Nemec se je na smučanju ponesrečil pred skoraj natančno letom dni.

Nekdanji voznik formule 1, Francoz Philippe Streiff, ki je zelo blizu družini Schumacher, tudi sam pa je po nesreči leta 1989 ostal paraliziran, je za Le Parisien dejal, da sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher kaže nove znake okrevanja. 

"Schumacher je bolje. Sicer še ni začel govoriti, ampak komunicira z očmi. Začel je prepoznavati člane svoje družine - svojo soprogo in otroke, a ima še naprej velike probleme s spominom," je povedal Streiff. Slednji je pojasnil, da je informacije dobil od Michaelove žene Corinne in od njegovega zdravnika.

Družinsko okolje ga stimulira

Streiff je dodal še, da bi se Schumijev spomin nekega dne lahko vrnil, a da je o tem še prezgodaj govoriti. "Ko sem se sam po mesecu in pol prebudil iz kome, se nisem spomnil ničesar. Prav zato je bil Michael prestavljen v domačo oskrbo, ker ga bo družinsko okolje spodbujalo k temu, da obnovi spomine," je pojasnil Streiff.

Schumacher se je sicer ponesrečil na smučanju 29. decembra lani v francoskih Alpah. Po šestih mesecih kome je bil iz grenobelske bolnišnice prestavljen v rehabilitacijo v švicarsko kliniko, od septembra pa je v domači oskrbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.