Šport
21 ogledov

Še 22. zaporedna zmaga Detroita

Pavel Dacjuk (levo) je prvič v NHL-karieri dosegel tri zadetke. Žurnal24 main
Hokejisti Detroit Red Wings so v noči na soboto v ligi NHL pred svojimi gledalci z 2:1 odpravili Nashville in vpisali že 22. zapredno zmago na domačem ledu ter še podaljšali izjemni niz nepremagljivosti. Jan Muršak je igral dobrih devet minut.

Hokejisti Detroita s slovenskim reprezentantom Janom Muršakom so v noči na soboto dosegli že 22. zaporedno zmago na domačem igrišču v ligi NHL, potem ko so z 2:1 odpravili Nashville. Muršakova strelska statistika je ostala prazna, na ledu pa je prebil devet minut.

Odločilni gol na tekmi je šest sekund pred koncem dosegel Pavel Dacjuk, ki je bil podajalec tudi pri prvem golu, ki ga je dosegel Johan Franzen. Za goste je bil v drugi tretjini uspešen Nick Spaling. "Podaja je bila perfektna, sam pa sem le pohitel proti golu in strelja, saj nisem natančno vedel, koliko je še do konca," je po tekmi povedal Dacjuk in priznal, da je imel tudi kanček športne sreče.

Detroit je z 22. zaporedno zmago izenačil nov rekord, saj je ujel dosežek Bostona iz sezon 1929/30, ko so hokejisti Bostona v dve sezonah prav tako vknjižili 22. zaporednih zmag na domačem ledu. Obenem se je Detroit z zmago in novima točkama vnovič povzpel tudi na prvo mesto v ligi.

Na tekmah je bilo tudi nekaj presenečenj. Carolina, zadnjeuvrščena ekipa vzhoda, je doma s 3:2 ugnala San Jose, vodilno moštvo "Kopitarjeve" pacifiške divizije, Winnipeg je s 4:2 premagal drugo ekipo vzhoda Boston in se spet približal vodilni osmerici,ki se bo uvrstila v končnico, v medsebojnem dvoboju za končnico pa je položaj popravil tudi Washington z zmago z 2:1 na gostovanju proti Floridi.

Drugi slovenski hokejist v ligi NHL, Anže Kopitar, je bil tokrat prost, danes pa ga na domačem ledu z Los Angelesom čaka dvoboj s Calgaryjem, neposrednim tekmecem za končnico.

Liga NHL:

New Jersey Devils : Anaheim Ducks 3:2 (kazenski streli)
Buffalo Sabres : Montreal Canadiens 3:4 (kazenski streli)
Carolina Hurricanes : San Jose Sharks 3:2
Florida Panthers : Washington Capitals 1:2
Detroit Red Wings : Nashville Predators 2:1
Winnipeg Jets : Boston Bruins 4:2
Edmonton Oilers : Colorado Avalanche 1:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.