Šport
19 ogledov

Še Beđetijeva do zmage na Samoi

vlora bedžeti beđeti (v belem) vlora bedžeti beđeti
Sijajen konec tedna za slovenske judoiste se nadaljuje. Po Aljažu Sedeju se iz Asaua na Samoi z zmago vrača še Vlora Beđeti.

Celjska judoistka Vlora Beđeti je zmagala na tekmi svetovnega pokala na Samoi v kategoriji do 63 kilogramov. Druga slovenska predstavnica Raša Sraka Vuković je bila v kategoriji do 70 kilogramov tretja. Že v soboto je v kategoriji do 81 kilogramov zmagal Aljaž Sedej.

Beđetijeva je za najvišjo stopničko potrebovala tri zmage. Najprej je bila boljša od Kanadčanke Stefanie Tremblay, nato od Španke Yahaire Aguirre, v finalu pa še od Ukrajinke Oksane Didenko. S to zmago je Beđetijeva prejela sto točk, ki štejejo v kvoto za nastop na olimpijskih igrah v Londonu 2012.

Sraka Vukovićeva je v predtekmovanju gladko z iponom (10:0) premagala Avstralko Deborah Hill. V polfinalu pa je bila od bežigrajske judoistke boljša Britanka Sally Conway. V borbi za bron je Sraka Vukovićeva ugnala Američanko Kathleen Sell. Prihodnji konec tedna bo na sporedu velika nagrada Amsterdama.

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 12:36 13.november 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.