Šport
13 ogledov

Se bo ponovil scenarij iz Katarja?

Matej Gaber Žurnal24 main
Slovenski rokometaši bodo po dveh zmagah danes odigrali tretjo tekmo svetovnega prvenstva v Metzu.

Slovenske rokometaše po uvodnih zmagoslavjih nad Angolci in Islandci danes čaka tekma tretjega kroga na svetovnem prvenstvu v Franciji. Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića se bodo danes v Metzu ob 17.45 pomerili z Makedonci, dan kasneje pa jo ob isti uri čakajo še Tunizijci.

Bližnja tekma v Metzu bo za Slovence in Makedonce izjemno pomembna, saj oboji želijo oplemeniti svojo točkovno bero štirih točk, posebna pa tudi zaradi spopada obeh selektorjev. Črnogorec Veselin Vujović na slovenski in Hrvat Lino Červar na makedonski strani sta bila pred leti trenerja največjih makedonskih klubov Vardarja in Metalurga, na tekmah v Skopju so se dogajale vse mogoče zadeve, predvsem pa so bile ti dvoboji vselej izjemno vroči in nabiti s čustvi.

V vsakem primeru se obeta zanimiva tekma, zmagala pa bo ekipa, ki bo pokazala več želje in zbranosti. Vsi vemo, da se igra Makedonije vrti okrog Lazarova, ki bo ne glede na tekmeca na nasprotni strani dosegel svoje število golov, pomembneje bo ustaviti njegove soigralce. Makedonija je pod vodstvom Červarja nekoliko spremenila svoj slog igre, predvsem je veliko bolj trdna v obrambi, veliko igra z dvema krožnima napadalcema, pa tudi tekaško je boljša,'' je v pogovoru za RTV Slovenijo dejal selektor Vujović.

V Katarju zmaga slovenske čete

Slovenski in makedonski rokometaši so se nazadnje na velikem tekmovanju pomerili pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu v Katarju, ko so v osmini finala slavili Slovenci s 30:28, njuna zadnja prijateljska dvoboja pred začetkom lanskega evropskega prvenstva na Poljskem pa sta se končala brez zmagovalcev.

SP 2017, skupinski del, 3. tekma:

ob 17.45:
Slovenija - Makedonija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.