Šport
16 ogledov

Se Cro Cop poslavlja?

Mirko Filipović, bolj znan kot Cro Cop, je napovedal konec kariere. Žurnal24 main
V nasprotju z željami večine ljubiteljev MMA na naših prostorih je Roy Nelson na UFC 137 v tretji rundi s tehničnim nokautom premagal Mirka Filipovića Cro Copa, ki najverjetneje odhaja v pokoj. "Posloviti sem se želel z zmago, toda Roy je bil boljši."

Po UFC 137 očitno v pokoj odhajata dva velikana MMA: B.J. Penn in Mirko Filipović Cro Cop. Prvi je v glavni borbi večera po treh rundah vojne izgubil proti Nicku Diazu, ki je po borbi izzval prvak Georgesa St. Pierrea. Predsednik UFC Dana White je potrdil, da bo to te borbe res prišlo na Super-Bowl vikend, kar pomeni, da je Carlos Condit ostal brez borbe za naslov. Cro Cop pa je izgubil s tehničnim nokautom v tretji rundi proti Royju Nelsonu, in čeprav še ni potrdil, da se res poslavlja, je to pravzaprav edina pričakovana poteza Hrvata po treh težkih zaporednih porazih. V preostalih borbah glavnega dela je Cheick Kongo v nezanimivi borbi zadal prvi poraz Mattu Mitrioneu, Japonec Hatsu Hioki je uspešno debitiral v oktagonu proti Georgeu Roopu, Scott Jorgensen pa je premagal Jeffa Currana.

Cro Cop je že pred borbo z Nelsonom v Las Vegasu razkril, da bi to utegnila biti njegova zadnja borba v sicer sila dolgi in uspešni karieri. Odločilni trenutek borbe se je zgodil v tretji rundi, ko je Nelson uspel zrušiti Cro Copa na parter, nato pa delo dokončal z močnimi udarci. Po porazu praktično ni nobenega dvoma, da se bo nekdanji poslanec hrvaškega sabora res odločil rokavice obesiti na klin, kar je potrdil tudi sam. "Pred borbo sem dejal, da bo to moja poslovilna borba. Na žalost nisem uspel. Posloviti sem se želel z zmago, toda Roy je bil boljši. Čestitam mu," je dejal Cro Cop, ki se je že v oktagonu zahvalil UFC in številnim navijačem po svetu. "Od prihoda v UFC so z menoj ravnali kot s kraljem. Želel bi se zahvaliti vodilnim možem te orgaizacije, Lorenzu Fertitti, Joeu Silvi. Od prvega do zadnjega so z menoj ravnali na najboljši možni način. Jaz jim tega nisem vrnil s svojimi nastopi, zaradi česar mi je žel in se opravičujem," je še v oktagonu dodal Filipović, potem ko se mu je Joe Rogan zahvalil za vse, kar je naredil za mešane borilne veščine.

Filipović se na kasnejši novinarski konferenci ni pojavil. "Hitro je odšel. Želel se je le odmakniti od vsega in ni želel več biti tukaj. Bil je zelo razburjen," je pojasnil Dana White, ki se prav tako ni imel priložnosti na dolgo in široko pogovoriti s hrvaškim zvezdnikom. Kljub temu so novinarski kolegi od Whitea uspeli izvleči izjavo Cro Copa pred odhodom. "Težko je zapustiti to organizacijo in ta šport. Čeprav v UFC nisem dosegal rezultatov kot v preostali svoji karieri, čutim, da sem naredil vse, da bi imel skupno gledano uspešno kariero," so "v grobem" besede Filipovića pred odhodom.

Cro Cop v pokoj odhaja s 27 zmagami, 10 porazi in dvema neodločenima izidoma. Svoje najlepše čase je preživljal v PRIDE. V danes največji svetovni organizaciji pa nikoli ni uspel ponoviti dosežkov z Japonske, a si kljub temu prislužil naziv ene največjih zvezd v zgodovini mešanih borilnih veščin. Proti Nelsonu je sicer vpisal šesti poraz v UFC, na svojem računu pa ima "le" štiri zmage.

Bo kariero nadaljeval kot wrestler?

Filipović je po porazih že nekajkrat napovedal odhod v pokoj, a nato vedno znova stopil v ring. Zdaj je zgodba z UFC zagotovo končana, saj mu je potekla pogodba, kaj lahko pa bi ga lahko morebiti videli v ringu katere druge organizacije. Hrvaški portal index.hr pa celo piše, da naj bi mu zelo mamljivo ponudbo poslali Japonci, ki ga želijo zvabiti v wrestlerske vode. Menda naj bi mu za en sam nastop ponujali kar 100 tisoč ameriških dolarjev. Če je na temu, kaj resnice, bomo izvedeli v kratkem. Vsekakor pa za Cro Copa to ne bi bil prvi stik z wrestlingom, saj je leta 2007 za novo leto nastopil na prireditvi Hustle.

UFC 137: Penn vs. Diaz

Borba večera:
Nick Diaz : B.J. Penn (3:0, soglasna sodniška odločitev)

Glavne borbe:

Cheick Kongo : Matt Mitrione (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Roy Nelson : Mirko Filipović Cro Cop (TKO, 3R)
Scott Jorgensen : Jeff Curran (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Hatsu Hioki : George Roop (2:1, deljena sodniška odločitev)

Uvodne borbe:

Dennis Siver : Donald Cerrone  (davljenje, 1R)
Bart Palaszewski : Tyson Griffin (KO, 1R)
Brandon Vera : Eliot Marshall (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Ramsey Nijem : Danny Downes (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Francis Carmont : Chris Camozzi (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Clifford Starks : Dustin Jacoby (3:0, soglasna sodniška odločitev)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.