Šport
22 ogledov

Še drugič Zdravljica v dveh dneh

Filip Flisar EPA
Filip Flisar je prišel do druge zmage v dveh dneh.

Filip Flisar je včeraj zabeležil svojo šesto zmago na tekmah svetovnega pokala, tudi na drugi tekmi v Innichenu pa ga konkurenti niso uspeli premagati.

Najboljši slovenski tekmovalec v smučarskem krosu, ki je imel ob progi kar nekaj navijačev s slovenskimi zastavami, je bil tokrat izjemno zanesljiv v prvih dveh vožnjah. V obeh je odlično startal in se v prve zavoje podal kot prvi, prednost pa je uspešno branil vse do cilja.

Nekoliko več dela je imel v polfinalu, ko je prišel do vodstva 'šele' v drugem zavoju, a sta mu nato ob naslednjih nekaj vratcih dihala za ovratnik dva tekmeca. Tudi iz tega troboja je izšel kot zmagovalec, v spodnjem delu proge je prišel do lepe prednosti in znova zanesljivo kot prvi prečkal ciljno črto.

Tudi v finalu je Flisar odlično startal, vodil je pravzaprav od starta do cilja, zelo blizu za njim se je vozil le Avstrijec Christoph Wahrstötter, ki pa ni mogel mimo Štajerca. Tretje mesto je osvojil Francoz Arnaud Bovolenta, četrto pa Kanadčan David Duncan.

Flisar je postal drugi smučar, ki mu je na prednovoletni turneji uspelo zmagati dvakrat, enak dosežek ima tudi Jean-Frederic Chapuis. Francoz, ki se je tokrat poslovil že v četrtfinalu, tudi vodi v svetovnem pokalu, Flisar se je prebil na drugo mesto.

V ženski konkurenci je včerajšnjo zmago ponovila Nemka Heidi Zacher. Tokrat je drugo mesto zasedla Švicarka Fanny Smith, tretje pa Francozinja Marielle Berger Sabbatel. Pred tekmovalci v krosu je zdaj kar dolg odmor, naslednja tekma bo namreč 15. januarja v italijanskem Watlesu.

Komentarjev 2
  • blueone 16:37 22.december 2016.

    Super Filip, dva dni zaporedoma si mi polepšal dan

  • Papaja Popi 15:24 22.december 2016.

    Bravo Flisar.Odlično.