Šport
2497 ogledov

Še en veliki Kozmusov tekmec padel na testu

primož kozmus Krisztian Pars Koji Murofushi  met kladiva Stanko Gruden/STA
Temna senca na vseh dosežkih Kozmusovega tekmeca.

Nekdanji olimpijski prvak v metu kladiva Madžar Krisztian Pars bo 18 mesecev brez tekmovanj. Madžarska antidopinška agencija ga je kaznovala s prepovedjo nastopanja, ker so v vzorcu 36-letnega športnika našli sledi prepovedanih sredstev.

Kot poroča madžarska tiskovna agencija MTI, so sredstva odkrili v vzorcu, oddanem januarja letos. Pri izreku kazni so upoštevali olajševalno okoliščino, da je olimpijski prvak iz Londona 2012 dejanje priznal in obžaloval. Pojasnil je, da sredstvo, ki ga je zaužil, ni primerno za izboljševanje vzdržljivosti oziroma moči ter da je njegova uporaba prepovedana samo med tekmovanji.

Vzorec so Madžaru odvzeli med treningom 13. januarja, izrečena kazen se bo iztekla 19. julija 2019.

Pars je v Londonu slavil pred slovenskim rekorderjem in z dvema olimpijskima kolajnama najuspešnejšim slovenskim atletom vseh časov Primožem Kozmusom. Na dveh velikih tekmovanjih je bil še dvakrat le nekoliko boljši od Slovenca, na SP v Daeguju 2011 je osvojil srebro, Kozmus je bil bronast, dve leti kasneje pa je Madžar prav tako osvojil srebrno odličje, slovenski metalec kladiva pa je bil četrti. 

Pars je bil dvakrat tudi evropski prvak, to mu je uspelo 2012 in 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.