Šport
30 ogledov

Še Hamrick in Gordon do zapestnice

Dean Hamrick. (Foto: Pokerpages.com) Žurnal24 main
Devetindvajseti dan je postregel s številnimi zanimivimi trenutki, za vedno pa se je zagotovo vtisnil v spomin Deanu Hamricku in Ianu Gordonu, ki sta oba dans osvojila svojo prvo WSOP zapestnico.

Še dve zapestnici sta torej podeljeni, zelo blizu pa smo podelitvi le teh tudi na nekaterih drugih turnirjih, saj smo po le 2 kratkih dneh igre, na Mixed Hold'em turnirju že dobili zasedbo finalne mize, kjer trenutno zelo dobro kaže Gavinu Smithu, za katerega bi bila to prav tako prva osvojena zapestnica.

Turnir #42: 1.500$ No-Limit Hold'em
Udeleženca zadnji 2 finalnih miz Glavnih turnirjev WSOP Scott Montgomery in Eric Buchman sta to poletje že prišla do svoje zapestnice, sedaj pa je do nje prišel tudi Dean Hamrick, ki je predlani le za las zgrešil uvrstitev na finalko, saj je Glavni turnir WSOP 2008, končal na 10. mestu. Hamrick je tokrat na poti do svoje prve zapestnice ugnal kar 2.520 nasprotnikov, od tega kar 25 samo danes, ter na koncu, povsem zasluženo, v žep poleg zapestnice pospravil še 604.222$ nagrade. Žetoni so danes še zadnjič romali na sredino mize po dobrih 15 urah igre, ko je Hamrick zarinil z {A-Diamonds}{Q-Hearts}, Thomas O'Neal pa je njegovo stavo ekspresno izenačil z {A-Spades}{9-Spades}. Skupne karte {A-Hearts}{2-Clubs}{K-Diamonds}{7-Spades}{8-Spades} so bile bolj naklonjene Hamricku in turnirja je bilo, po še enem zelooo dolgem dnevu, vendarle konec.

Turnir #43: 10.000$ H.O.R.S.E World Championship
Glede na to, da je na tem turnirju nastopilo 241 najboljših svetovnih pokerašev, bi pred začetkom turnirja, verjetno le Ian Gordon stavil nase, a kot se je izkazalo kasneje, bi bila ta stava dobitna, saj je prav Gordon zdržal vse napade svojih slavnih nasprotnikov, na koncu pa opravil še z Richardom Ashbyem in si priigral svojo prvo zapestnico ter 611.666$ nagrade. Podobno kot na zgornjem turnirju, je bil tudi tu današnji dan zelo dolg, saj se je opoldne za mize vrnilo kar 23 igralcev, ki so izpadali dokaj počasi, a ko so enkrat v igri za zmago ostali le še 3 igralci, pa je bilo turnirja konec v le nekaj minutah. Najprej sta pred flopom žetone v igro spravila Ian Gordon s {K-Diamonds}{J-Diamonds} in Eugene Katchalov s parom sedmic. Gordon je že na flopu ujel svoj flush, ki je na koncu tudi zadoščal za izločitev Katchalova in tako sta se za naslov lahko udarila Gordon in pa Britanec Ashby. A tudi njunega dvoboja je bilo kaj hitro konec, saj je bil zmagovalec znan že po prvi igri. Ashby je potem, ko je v igro spravil že dobršen del vseh svojih žetonov, zarinil z {A-Diamonds}{J-Diamonds}na turnu {6-Hearts}{10-Hearts}{8-Diamonds}{10-Clubs}, Gordon pa je njegovo stavo izenačil z {9-Spades}{9-Hearts}. Britanec bi se pred izpadom tako lahko rešil le še z ugodno zadnjo karto, a ga je tudi {K-Diamonds} povsem zgrešil in tako je novi prvak postal Ian Gordon.

Turnir #44: 2.500$ Mixed Hold'em
Navadno poročamo le o tem, kako se turnirji zavlečejo dolgo v noč, le redkokdaj pa nas igralci presenetijo tako kot so nas na Turnirju #44, saj smo saj smo danes izredno hitro dobili zasedbo jutrišnje finalne mize, kljub temu, da je dan začelo kar 70 igralcev! Še bolj presenetljivo kot to, pa je dejstvo da je med favoriti za zmago Gavin Smith, ki bo zadnji dan turnirja začel z največ žetoni, saj si po današnjem dnevu deli vodstvo z Jarredom Solomonom (oba imata okrog 745.000 žetonov). Smith, ki je tekom svoje kariere osvojil že celo vrsto različnih naslovov, bo tokrat imel odlično izhodišče za naskok na svojo sploh prvo WSOP zapestnico. Gavin je bil v zaključku dneva naravnost neustavljiv, kar je na svoji koži občutil tudi zmagovalec Turnirju #39 Steven Kelly, ki se je z {J-Hearts}{8-Diamonds} zaletel v Smithov {A-Diamonds}{K-Diamonds}. Skupne karte {10-Hearts}{6-Clubs}{9-Spades}{J-Spades} so Kellyu sicer dale nekaj upanja na ugoden razplet igre, a je na koncu na mizi pristal še {K-Hearts}, ki je Smithu podaril par kraljev in zapečatil Kellyevo usodo.

Turnir #45: 1.500$ No-Limit Hold'em
Še en prvi dan NL Hold'em turnirjev je za nami in tako kot vsi na tem prvenstvu, je bil tudi ta prav nor, saj je od 3.097 tekmovalcev, ki so vplačali prijavnino, po koncu prvega igralnega dne v igri za naslov le še manj kot 400 srečnežev!
Na čelu te skupine izbrancev je Will Failla, ki mu je danes uspelo zbrati 156.000 žetonov, za ovratnik pa mu dihajo zvezdniki kot so Chino Rheem, Dutch Boyd, Theo Tran, John Phan, John Juanda, David Chicotsky, Jonathan Little, Victor Ramdin ter Adam Junglen.

Turnir #46: 5.000$ Pot-Limit Omaha Hi-Lo Split

Če je Turnir #45 kar pokal po šivih, pa tega ne moremo reči za ta Pot-Limit Omaha turnir, saj je na njem nastopilo manj kot 300 igralcev, od katerih pa se je le 130, na koncu tudi uspelo uvrstiti v drugi dan turnirja. Po prvem dnevu je v vodstvu Colin Burton, ki je skupaj zbral 91.700 žetonov, v igri za zmago pa so še vedno tudi velika imena iz sveta pokra, kot so James Dempsey, Mike Matusow, Barry Greenstein, Alexander Kravchenko, Vladimir Shchemelev, Dan Heimiller, Phil Hellmuth, Erick Lindgren, Howard Lederer in Kathy Liebert.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.