Šport
61 ogledov

"Še nihče ni imel takšne podpore"

Gruzija Slovenija EuroBasket Celje Zlatorog Lakovič Michael Thomas Maljković Saša Despot
Maljkovićev pomočnik Aleksander Sekulić je opravil skrbno analizo francoske igre. "Imamo nekaj prednosti," meni nekdanji trener Krke.

"Vemo, kako dobri so Francozi. Verjamem, da to, kar so pokazali do zdaj, ni njihova realna slika. So precej boljša ekipa, kot so pokazali na zadnjih treh dvobojih, v četrtfinalu bi znali pokazati veliko več. So zelo dobra, atletska ekipa, tudi taktično in tehnično so dobri. Omejiti bomo morali njihove glavne igralce. Tonyja Parkerja bo zelo težko zaustaviti, vsi imajo težave z njim. Treba ga bo omejiti pri razigravanju soigralcev, da ne bodo prišli do izraza Nicolas Batum, Alexis Ajinca ali Boris Diaw. Imajo kar nekaj nevarnih košarkarjev," je moč Francozov ocenil Sekulić.

Ob popolni osredotočenosti in izpolnjevanju zastavljenih nalog sicer verjame, da bo Slovenija premagala galske peteline. "Če smo pravi, lahko igramo z vsako reprezentanco. Če nismo stoodstotni, če smo le na 95 odstotkih, nas lahko vsak premaga. Bistveno je, da se osredotočimo na sebe. Če bomo dali svoj maksimum ... Gre za četrtfinale, odloči lahko ena žoga, malce sreče, dnevna forma."

In kje ima Slovenija največjo prednost pred tekmecem? "Imamo kar nekaj prednosti, največja pa je zagotovo občinstvo, ki je naš šesti igralec. Menim, da še nobena reprezentanca ni igrala pred takšnimi navijači, kot jih imamo mi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.