Šport
13 ogledov

Še nikoli tako dober

Tatjana Lebedjeva (levo) in Maurren Higa Maggi (v sredini) sta stali na stopničk Žurnal24 main
Največji slovenski miting s kopico uglednih atletskih imen. V Velenju bo v četrtek nastopilo kar nekaj zvezdnikov. Najbolj znana je dobitnica petih kolajn z olimpijskih iger Rusinja Tatjana Lebedjeva.

V Velenju bo tokrat nastopilo kar nekaj dobitnikov kolajn z olimpijskih iger in svetovnih prvenstev. "Miting je zagotovo najmočnejši v Sloveniji. Spada tudi v serijo Evropske atletske zveze, delo v zvezi z njegovo pripravo pa smo začeli že po koncu lanskega mitinga. Po dogovarjanju z agenti in trenerji atletov nam je res uspelo zbrati kar nekaj znanih imen," nam je povedal menedžer mitinga Luka Steiner.

Seveda je naša želja, da najboljšim slovenskim atletom omogočimo nastop v odlični mednarodni konkurenci. S tem želimo nekaterim omogočiti izpolnitev norm za evropsko prvenstvo v Barceloni.
Luka Steiner

Največ pozornosti bo pritegnil ženski skok v daljino, kjer bosta poleg slovenske rekorderke Nine Kolarič nastopili tudi olimpijski prvakinji iz Aten in Pekinga. Tatjana Lebedjeva je zlato osvojila leta 2004, štiri leta pozneje pa je le morala priznati premoč Brazilki Maurren Higa Maggi. Tu je tudi evropska dvoranska prvakinja, Estonka Ksenija Balta. Gledalcem se bo v metu kopja predstavila tudi ta hip najboljša slovenska atletinja Martina Ratej.

Lažje bo izpolniti norme
"Seveda je naša želja, da najboljšim slovenskim atletom omogočimo nastop v odlični mednarodni konkurenci. S tem želimo nekaterim omogočiti izpolnitev norm za evropsko prvenstvo v Barceloni, Martini Ratej pa na primer dobro pripravo za napad na kolajno," je dodal Steiner.

V moški konkurenci bo zanimiv predvsem tek na sto metrov. Dobitnik brona izpred štirih let na EP v Göteborgu Matic Osovnikar se bo pomeril z Jamajčanom Michaelom Fraterjem, svetovnim podprvakom iz Helsinkov (2005) in zlatim v štafeti 4 x 100 metrov iz Pekinga, ter s svetovnim podprvakom iz Pariza (2003) Trinidadčanom Darrelom Brownom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.