Šport
17 ogledov

Se Phelps po Londonu poslavlja?

michael phelps sp šanghaj 2011 EPA
"Končno želim videti, kaj vse na svetu še obstaja," je med pripravami na olimpijske igre v Londonu dejal eden najboljših plavalcev vseh časov Michael Phelps, ki bo po nastopu na Otoku najverjetneje končal svojo kariero.

Eden najboljših plavalcev vseh časov Michael Phelps je v pogovoru na ameriški televiziji dejal, da želi v življenju početi še kaj drugega kot plavati. Olimpijske igre v Londonu bodo že njegove četrte, in kot pravi sam, najverjetneje zadnje.

"Končno želim videti, kaj vse na svetu še obstaja. Povsod sem že bil, ampak zmeraj samo na tekmah. Končno želim videti nekaj, kar si sam želim," je v pogovoru za oddajo 60 minutes dejal 14-kratni olimpijski prvak. Vrnitve v bazene po tem, ko bo enkrat rekel "Dovolj je", Phelps ne vidi: "Ko bom enkrat končal svojo športno pot, se ne bom več vrnil na tekmovanja."

Trenutno se najboljši plavalec na svetu pripravlja na London. "Uživam v tem, končno spet dobro plavam," je dejal 26-letni plavalec, ki pa še ne ve, v katerih disciplinah bo v Londonu plaval. Najverjetneje ne bo ponovil načrta iz Pekinga, ko je nastopil v osmih disciplinah in osvojil prav toliko zlatih odličij. "Osvoji lahko veliko zlatih odličij, koliko točno, pa je povsem odvisno od njega," pa je ob tem povedal njegov trener Bob Bowman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.