Šport
11 ogledov

Še teden dni do prvenstva WSOP

Žurnal24 main
Še slab teden nas loči od letošnjega, že 41. prvenstva WSOP po vrsti in tako se temperatura v Mestu greha približuje vrelišču, saj iz dneva v dan, več pokerašev roma v igralniško Meko.

Prvenstvo, ki bo letos potekalo od 27. maja pa vse tja do 17. julija v Las Vegasu, bo tudi letos postreglo s kar 57 zanimivimi turnirji, na katerih se bodo tekmovalci in tekmovalke borili za eno najbolj zaželjenih nagrad v svetu pokra – WSOP zapestnico.

Letošnji šesttedenski festival pokra pa bo odprl poseben turnir z imenom Players Championship, ki se ponaša s prijavnino kar 50.000$ in ki bo v igralnico Rio zagotovo pritegnil skorajda vsa največja imena iz sveta pokra, že za kar sam začetek prvenstva. Kot vsako leto, pa bo prvenstvo nato zaključil Glavni turnir, ki se bo 17. julija končal takoj ko bodo znani vsi udeleženci finalne mize, ki se bodo nato novembra udarili za naslov in milijonske nagrade.

Mnogi napovedujejo, da bi prav letos, zahvaljujoč celi seriji cenejših turnirjev, spet utegnil pasti rekord po udeležbi, saj je tako lani na primer, na prvenstvu skupaj sodelovalo okoli 61.000 igralcev, od tega jih je skoraj 6.500 nastopilo tudi na Glavnem turnirju, letos pa naj bi bile te številke kar precej višje.

V to je prepričan tudi Jack Effel, direktor WSOP: "Katerakoli igra vam najbolj leži, ne glede na to koliko denarja imate na računu, na letošnjem prvenstvu WSOP, se bo našlo nekaj za vas. Načrtujemo, da bo letošnje prvenstvo WSOP največje doslej in že komaj čakamo, da se prvenstvo začne ter da pozdravimo vse igralce, ki boste to poletje priromali v Rio, za ta dogodek leta."

Želja po podiranju rekordov in širjenju pa je postala aktualna po koncu lanskoletnega prvenstva, ko verjetno že veste, zadnji predtekmovalni dan Glavnega turnirja, organizatorji niso imeli dovolj prostora, da bi lahko posedli vse igralce in so tako brez svojega mesta na glavnem dogodku prvenstva ostali celo asi kot so Patrik Antonius, Ted Forrest in TJ Cloutier. Letos so se tako odločili, da prvenstvo naredijo še večje kot kadarkoli doslej, za kar so si uspeli priboriti kar nekaj dodatnega prostora, v dvorano pa so uspeli spraviti še nekaj 10 miz več in tako naj bi bilo letos vse pripravljeno, da pade nov rekord.

Pa še to, za razliko od prejšnjih let, letos zlatih WSOP zapestnic ne bo izdelalo prestižno zlatarstvo in urarstvo Corum, temveč so to nalogo zaupali izkušenemu urarju Steve Soffi, ki se je v preteklosti že večkrat izkazal z nekaterimi najbolj ekstravagantnimi in dragimi ročnimi urami, v katere je uspešno vključeval tudi pokeraško tematiko. Ker gre pri Soffi namreč tudi za navdušenega pokeraša, ni bojazni da letos izdelava glavnih nagrad za vse zmagovalce WSOP turnirjev, ne bi bila v pravih rokah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.