Šport
329 ogledov

Še tretja kolajna za Slovenijo

peter kauzer Epa
Peter Kauzer bronasti na EP.

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je na evropskem prvenstvu v Ivrei v Italiji osvojil bronasto medaljo. To je druga današnja medalja za Slovenijo na tem prvenstvu po srebru kajakašice Eve Terčelj ter tretja po bronu kanuistov Benjamina Savška, Luke Božiča in Nejca Polenčiča v petek.

Kauzer, ki si je že v polfinalu v internem boju s preostalima slovenskima tekmovalcema priboril nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, je zaostal za zmagovalcem, Čehom Vitom Prindišem, ter Italijanom Giovannijem De Gennarom. Martin Srebotnik je zasedel 14. mesto, Niko Testen je bil 38.

Kauzerja je olimpijska vozovnica razbremenila, tako da je najboljše pokazal za konec. Ni bil daleč niti novemu zlatu, to so mu odnesla zadnja protitočna vratca.

"Do 14. vratc ne bi mogel voziti hitreje, potem sem storil dve manjši napaki, pri zadnjih protitočnih vratcih pa sem izgubil naslov prvaka. V Ivreo sem v prvi vrsti prišel opraviti zadnji sklop internih kvalifikacij za olimpijske igre, po polfinalu sem videl, da sem si svoje četrte igre tudi izboril. Rekel sem si, da grem v finale uživati, moram pa priznati, da mi je močno primanjkovalo moči. Iz sebe sem stisnil še zadnje atome in prišel do zelo zadovoljivega rezultata," je bil zadovoljen aktualni olimpijski podprvak, ki je z lanskega evropskega prvenstva v Pragi branil srebrno kolajno. 

eva terčelj Sijajen uspeh Šport Slovenka srebrna na EP Benjamin Savšek EP Šport Po naknadni odločitvi sodnikov Slovenci z bronom

Po novi kolajni se mu je kamen od srca odvalil predvsem zaradi tega, ker si ji zagotovil možnost, da v Tokiu brani srebro iz Ria. "V takem položaju še nisem bil. Moral sem napadati iz ozadja. Po svetovnem prvenstvu sem vedel, kaj moram storiti, na izbirnih tekmah se nato nisem najbolje počutil, a sem se po njih spočil in dobro pripravil. Tukaj sem stopnjeval svoje vožnje in res sem vesel, da mi je to uspelo," je dejal Kauzer, ki načrta priprave za olimpijske igre še nima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.