Šport
14 ogledov

Še tretja zmaga gavčev

1/21
Žurnal24 main
Argentinska reprezentanca je s tretjo zmago na treh tekmah, Grke so z zadetkoma Demichelisa in Palerma ugnali z 2:0, potrdila uvrstitev v osmino finala.

Nogometaši Argentine so v tretji tekmi svetovnega prvenstva še tretjič zmagali. Tokrat so z goloma Martina Demichelisa v 77. in Martina Palerma v 88. minuti z 2:0 (0:0) premagali Grčijo in s tem zasedli prvo mesto v skupini B. Grki so s porazom končali tekmovanje na prvenstvu. Drugi udeleženec osmine finala iz te skupine je Južna Koreja, ki je remizirala z Nigerijo.

Motivirani argentinski "rezervisti" so hitro pokazali, da si želijo nadaljevati zmagoviti niz, ki so ga začeli Gonzalo Higuin in kolegi. Izredno željo po igri je kazal Sergio Aguero, ki je zapravil prvi priložnosti na tekmi. Maradonini izbranci so tudi veliko poskušali s streli od daleč, najbližje zadetku sta bila Juan Sebastian Veron in  Lionel Messi, tokrat kapetan ekipe, obakrat je bil na mestu vratar Alexandros Tzorvas. Slednji je veselje preprečil tudi Maxiju Rodriguezu, ta je imel najbrž celo najlepšo priložnost prvega dela.

Grki v prvih 45 minutah niso niti enkrat streljali na argentinska vrata, nekaj več ambicij so pokazali v drugem delu. Georgios Samaras je zapravil celo prvo priložnost drugega dela, ko je po samostojnem strelu streljal mimo gola, nenatančen je bil tudi nekaj minut pozneje. Južnoameričani so še naprej imeli pobudo, še naprej so pletli mrežo okoli grških vrat. Messi je Tzorvasa zaposlil z odlično izvedenim prostim strelom, po kotu pa je do velike priložnosti prišel še Mario Bolatti, toda grški vratar je bil razpoložen.

V 77. minuti pa je vendarle moral po žogo v mrežo. Po novem kotu je bil v kazenskem prostoru najvišji Martin Demichelis, njegov strel z glavo je zadel Martina Palerma, odbito žogo pa je branilec Bayerna vendarle uspel spraviti v gol. To še ni bilo vse. Messi, uradno najboljši igralec tekme, je kmalu zatem po samostojnem prodoru zadel vratnico, veliko zaslug pa ima za drugi gol svojega moštva, po še enem samostojnem prodoru mu je vratar strel sicer ubranil, vendar je odbito žogo v gol potisnil Martin Palermo.

SP, skupina B, tretje kolo:

Argentina : Grčija 2:0 (0:0)
Demichelis (77), Palermo (89)

Nigerija : Južna Koreja 2:2 (1:1)
Uche (12), Yakubu (69/11-m); Li Džung Su (38), Park Ču Jung (49)


 Lestvica: 1. Argentina 9 točk, 2. Južna Koreja 4, 3. Grčija 3, 4. Nigerija 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.