Šport
36 ogledov

Še tretji poraz Kraljem

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Kralji iz Los Angelesa so izgubili še tretjo tekmo zapored v začetku nove sezone lige NHL.

Nekdanji dvakratni prvaki lige NHL, Los Angeles Kings, niso najbolje začeli nove sezone elitnega severnoameriškega hokejskega prvenstva. Tudi na tretji tekmi na domačem ledu dvorane Staples Center so vpisali poraz. Tokrat so bili s 3:0 boljši Vancouver Canucks. Kralji so brez osvojene točke skupaj z Edmonton Oilers pri repu pacifiške skupine.

Slovenski hokejski reprezentant v vrstah Los Angelesa Anže Kopitar je dvakrat streljal v okvir vrat, a ploščica ni zatresla mreže. Prva zadetka so gostje iz Vancouvra dosegli v drugi tretjini, vratarja domačih Jonathana Quicka je najprej v 26. minuti premagal Adam Cracknell, v 34. minuti pa je na 2:0 povišal Alexander Edler. Izid 3:0 je z golom v nebranjeno mrežo postavil Derek Dorsett nekaj manj kot tri minute pred koncem.

Kralji so bili strelsko v povsem podrejenem položaju, kar kaže tudi razmerje v strelih na gol, ki so ga s 26:15 prepričljivo dobili kanadski gostje. Vratar hokejistov iz Britanske Kolumbije Ryan Miller je ubranil vseh 15 strelov domačih na gol za karierni še 36. shutout, domači vratar pa je ubranil 23 strelov gostov.

Kopitarja in druščino do konca tedna čakata še dve tekmi doma, v noči na soboto bodo gostili Minnesoto, v noči na ponedeljek pa Colorado.

V ligi NHL so v noči na sredo odigrali devet tekem, na katerih so kar na sedmih slavila gostujoča moštva, le na dveh v Detroitu in Dallasu pa so bili uspešnejši domači hokejisti.

Liga NHL, 3. krog: 

Los Angeles Kings : Vancouver Canucks 0:3 (0:0, 0:2, 0:3)
Adam Cracknell, Alexander Edler, Derek Dorsett

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.