Šport
24 ogledov

"Še vedno lahko odpotujem na SP"

sisic06_SAPS Žurnal24 main
Matjaž Kek, selektor slovenske nogometne reprezentance, je ob zadnjem krčenju seznama kandidatov za nastop na SP "odrezal" tudi Mirnesa Šišića, ki pa še vedno upa, da bo odpotoval v JAR.
Če se poškoduje kakšen igralec, pride nekdo drug. Lahko je tudi selektor nezadovoljen s katerim od izbrancev in pokliče koga drugega. Jaz še vedno verjamem, da se do nedelje lahko vrnem v reprezentanco.
Mirnes Šišić

Kako ste sprejeli novico, da ne boste odpotovali na SP?
Zelo dobro. V tem ne vidim nič slabega. Selektor se je pač odločil za bolj tehnične igralce kot pa za tiste, ki so bolje pripravljeni in tako je. Seveda pa ne bom obupal, kajti jaz sem kot nemška reprezentanca in tako na treningu kot na tekmah igram in se borim do zadnje minute in se ne predam. Tako upam, da do konca tedna še vedno lahko pridem na Ptuj. Že danes (torek, op. p.) zaradi tega odhajam na trening, jutri zjutraj bom znova treniral in sem pripravljen, da vskočim v vsakem trenutku.

Selektor Matjaž Kek je moral do danes (torek) na Fifo poslati seznam triindvajseterice, ki bo nastopila na SP. Kljub temu obstaja kakšno pravilo, ki omogoča, da še vedno lahko upate na odhod v JAR?
Če se poškoduje kakšen igralec, pride nekdo drug. Lahko je tudi selektor nezadovoljen s katerim od izbrancev in pokliče koga drugega. Jaz še vedno verjamem, da se do nedelje lahko vrnem v reprezentanco.

Kje nameravate trenirati v prihodnjih dneh? Doma v Velenju?
Ne. Najverjetneje se bom priključil enemu od klubov, toda za zdaj še ne vem, kateremu. Že danes zvečer pa v vsakem primeru odhajam na trening, jutri zjutraj ob 6.30 pa me že čaka naslednji. Morda se ob desetih že kaj zgodi in moram biti pripravljen.

S katerimi besedami vam je selektor pojasnil svojo odločitev?
Selektor mi ni posebej obrazložil svoje odločitve. Ne vem, kakšen je razlog, niti ne vem, kako se je za to odločil. Njegova odločitev je takšna. Fantom želim vse najboljše. Prepričan sem, da se bodo prebili iz skupine, saj so zelo dobra klapa in zelo dobri igralci.

Selektor Kek je po sobotnem srečanju proti Südtirolu pokaral tiste, ki ste igrali v prvem polčasu.
Vem, toda jaz sem v prvem polčasu odigral zelo dobro. Dediču sem priboril priložnost, ko je nato sam stekel proti golu, nato sem Radosavljeviću lepo podal iz strani, ko je imel ob strelu z glavo pred seboj prazen gol. Tudi tekaško sem bil zelo dober. Morda tehnično nisem najbolje podkovan, vendar tekaško sem dober.

Selektor mi ni posebej obrazložil svoje odločitve. Ne vem, kakšen je razlog, niti ne vem, kako se je za to odločil. Njegova odločitev je takšna. Fantom želim vse najboljše.
Mirnes Šišić

Boste, če do konca tedna ne bo čudežnega klica selektorja, ki bi vas popeljal nazaj v reprezentanco, vseeno stiskali pesti za vaše soigralce, ki bodo zastopali Slovenijo na SP?
Ne glede na čudežni klic bom jaz navijal za Slovenijo. Fantje so moji prijatelji in moji soigralci že celotne kvalifikacije in tako bo ostalo tudi v prihodnje.

Ste sicer s pripravami v Brunicu zadovoljni?

Seveda. Ves čas sem bil na čelu tekaške kolone. Res sem zelo zadovoljen, saj sem odlično pripravljen. Če nič drugega, sem pripravljen za igranje v klubu.

Kako je z vašo klubsko kariero? Je že jasno, kje boste nadaljevali vašo kariero?
Ne, toda zanimanje je veliko. Iz Nemčije se zanima Kaiserslauteren, v petek bi me na prijateljsko srečanje proti Novi Zelandiji prišli gledat Bolton, Fulham in Aston Villa. Iz Francije so zanimanje pokazali pri Lensu in Nici, v Španiji pa Espanyol. Vsi so bili pripravljeni odšteti zelo dober denar, toda jaz sem rekel, da ne bom podpisal, dokler ne odidem na SP. Vendar nisem vedel, da se bo to zgodilo. Zdaj bom moral verjetno vzeti pol manj denarja, ampak vseeno bo klubski status treba rešiti.

Grčija, kjer ste igrali nazadnje, ne pride več v poštev?
Ne. Moja želja je ena od največjih petih evropskih lig, saj menim, da tam igrajo in tečejo na pravem nivoju. Tudi jaz sem vedno zelo dobro pripravljen in menim, da sem pripravljen za eno od petih največjih lig.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.