Šport
9 ogledov

Še vedno ni jasno, kaj bo s Fakom

Gregorinova, Fak in Malijeva so del osemčlanske ekipe. (Foto: Slovenia Biathlon Žurnal24 main
Do uvodne biatlonske preizkušnje svetovnega pokala 2010/11 je le še nekaj tednov, nejasnost okrog prestopa najboljšega hrvaškega biatlonca Jakova Faka v slovenski tabor pa še ni razrešena.

Na slovenski strani trdijo, da so na zdaj potezi Hrvati, ki so obljubili odgovor še ta teden. Pri prestopu Jakova Faka se je zapletlo pri financah. Fak je na letošnjih olimpijskih igrah v Vancouvru osvojil medaljo, kasneje držal obljubo in prestopil v slovenski tabor, a pri hrvaški zvezi zanj neuradno želijo sto tisoč evrov nadomestila zaradi domnevnega izpada sponzorskih sredstev. Znesek je za slovenski tabor nesprejemljiv.

Kot je povedal Tomaž Šušteršič, na slovenski strani odgovoren za stike z javnostjo, so iz slovenske zveze hrvaški poslali dva dopisa, v katerih so predlagali rešitev tega primera, da bi Fak končno lahko postal član slovenske reprezentance in se z njo v miru pripravil na sezono. S Hrvaške doslej še niso dobili odgovora. Hrvoje Grubišić, tiskovni predstavnik hrvaške zveze, pa je pojasnil, da se je njihov predsednik Nikola Županić na začetku tedna vrnil na Hrvaško, in že v prihodnjih dneh bodo obravnavali to tematiko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.