Šport
47 ogledov

Še zadnji turnir pred SP na Češkem

Sport 15.04.2014 Matjaz Kopitar, Nik Zupancic, trening slovenske hokejske reprez Saša Despot
Slovenska hokejska reprezentanca se je zbrala pred pripravljalnim turnirjem na Dunaju. To bo zadnji turnirski test za izbrance selektorja Matjaža Kopitarja pred svetovnim prvenstvom na Češkem.

Reprezentanti bodo na Bledu opravili dva treninga, v sredo pa odpotovali na Dunaj, kjer jih zvečer čaka še en trening v polni zasedbi. Danes je bilo namreč na ledu samo 16 igralcev (zbolel je Anže Kuralt), ekipi se bodo v Avstriji pridružili še člana ekip KHL Žiga Jeglič in Rok Tičar, vratar Gašper Krošelj ter Jan Urbas.

Priložnost za mlade

Selektor Kopitar je zaradi poškodb in nekaterih odpovedi, med drugim v ekipi na prošnjo njegovega kluba ne bo enega od udarnih adutov Roberta Saboliča, spet ponudil priložnost nekaterim mladim: "Tekmovanja so postala naporna, veliko je poškodb ... v ekipah se zato bojijo za te igralce, velika večina je ključnih v svojih klubih. Zato nekaterih ni, nekaj je tudi resnih poškodb. Je, kar je, precej mladih bo dobilo priložnost, a v končni fazi so temu taki turnirji tudi namenjeni."

Tekmeci na Dunaju bodo skorajda sami stari znanci, Slovake lahko Slovenci mednje štejejo od lanskih OI v Sočiju, Avstrija in Italija pa sta tako ali tako stalni tekmici Slovenije bodisi na SP ali na prijateljskih tekmah: "Ne vem, v kakšni postavi bodo Slovaki. Imajo tudi domač turnir, tako da bodo verjetno sestavili dve ekipi. A ne glede na to, imajo toliko kakovostnih igralcev, da bodo konkurenčni in za nas dobrodošli. Avstrijci so domačini in bodo verjetno dobri. A se s tem ne obremenjujem, poskusil bom sestaviti zanimive peterke za čim več priložnosti tudi za mlade."

Avstrijci se želijo maščevati

Čeprav gre za turnir, bo morda najbolj pomembna in prestižna tekma s prireditelji tekmovanja. Avstrija je nazadnje proti tekmecem z druge strani Karavank doživela dva boleča poraza, na lanskih olimpijskih igrah v Sočiju (0:4) in na drugoligaškekm SP v Koreji (1:3). Zato bo zanje dvoboj s Slovenci še posebej pomemben, česar se zaveda tudi Klemen Pretnar, ki je kot član Beljaka eden do številnih slovenskih reprezentantov v ligi Ebel. "Vsi tekmeci so znani nasprotniki, ne vemo točno, v kakšni postavi pride Slovaška, a jaz vem, kako bo pripravljena Avstrija. Njim je vedno motiv premagati Slovenijo, a sem prepričan, da ji ne bo uspelo."

Slovenijo na Dunaju za začetek čakajo gostitelji Avstrijci, dvoboj bo v četrtek ob 19.30, dan zatem se bodo risi pomerili s Slovaki (ob 15.30), v soboto pa še z Italijani (ob 14.30).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.