Šport
18 ogledov

Sebičen in nepošten do soigralcev

Bo številka 4 še naprej podajal? Časa za odločitev nima več veliko. (Foto: Reute Žurnal24 main
"Ni pošteno do njegovih soigralcev, ni pošteno do trenerjev, ni pošteno do kluba," pravi nekdanji zvezdnik lige NFL Rodney Harrison, pri čemer cilja na Bretta Favra, ki še vedno ne ve, ali bo nadaljeval kariero.
Mislim, da ima pač rad medijsko pozornost. Sebičen je.
Rondey Harrison o Brettu Favru

Pred mesecem dni so ameriški športni novinarji največ črnila porabili za pisanje o LeBronu Jamesu in Miami Heatih. Mesec dni kasneje je novo okolje našel še en velikan lige NBA (Shaquille O'Neal je podpisal za Boston Celtics), a v medijih z one strani velike luže se ta teden vse vrti okrog Bretta Favra. Mesec dni pred začetkom nove sezone lige NFL v ameriškem nogometu še vedno ni jasno, ali bo eden najboljših nogometašev vseh časov odigral svojo 20. sezono. Medtem ko njegovi lanski soigralci iz Minnesote Vikingsov na poletnem pripravljalnem kampu trdo trenirajo, 41-letni podajalec po operaciji na gležnju podaja srednješolcem in beži pred novinarji. Potem ko so se v torek pojavile informacije, da Brett dokončno končuje kariero, da je to z SMS-i že sporočil nekaj soigralcem in da je eden od razlogov za takšno odločitev prenizka plača, je Favre v sredo novinarjem le namenil nekaj besed. Pravi, da se še ni odločil, da ni nikomur poslal nobenega SMS-a in da denar nima nobene vloge pri odločitvi o nadaljevanju kariere.

Brett Favre obožuje nogomet. Zagotovo bi še igral. Še posebej ker je imel lani odlično sezono, ki pa jo je sklenil s prestreženo podajo, poškodbo in porazom v finalu konference. A po operaciji gležnja še vedno šepa. In prav zdravje bo odločilo o njegovi prihodnosti, pravi. Časa za odločitev ni več veliko. Pri Vikingsih so ga pripravljeni čakati vse do zadnjega trenutka. Če se odloči za konec kariere, pa je Travaris Jackson pripravljen, da prevzame mesto prvega podajalca. Tako že tretje poletje zapored spremljamo Favrovo telenovelo. Favra vsi spoštujejo. Le redki so, ki si upajo na glas povedati, kaj si mislijo o njegovi neodločnosti. Med njimi je nekdanji zvezdnik lige Rodney Harrison: "Pri 40 zagotovo veš, kaj si želiš. Ali želiš še igrati ali pa ne. Kritičen sem do tega fanta. Ni pošteno do njegovih soigralcev, ni pošteno do trenerjev, ni pošteno do mesta, do kluba, da jih pušča v negotovosti. Bretta nisem nikoli razumel. Mislim, da ima pač rad medijsko pozornost. Sebičen je. Če bi bil jaz njegov moštveni kolega, bi bil besen, če ga ne bi bilo na pripravljalnem kampu." Harrison še trdi, da si podajalci kova Tom Brady in Peyton Manning takšnega poigravanja s svojim klubom nikoli ne bi privoščila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.