Šport
14 ogledov

Sedemletni niz se nadaljuje

Fabian Dahlem Saša Despot
Ljubljanski hokejisti so slabo izkoristili trojček domačih tekem, saj so izgubili vse tri, na zadnji proti Dornbirnu so tekmecem dovolili popoln preobrat v zadnjih 20 minutah.

Tokrat jih je čakalo zahtevno gostovanje pri Salzburžanih, ki so za zmaje vselej neugoden tekmec, še posebej na svojem ledu, saj so nazadnje zmaji pri njih zmagali davnega 28. decembra 2008. Ekipa s Solnograškega se je po slabem začetku sezone povzpela že tik pod vrh, Ljubljančani pa so zdrsnili prav na rep.

Čeprav so Ljubljančani doživeli že 20. zaporedni poraz v Salzburgu, pa so to pot prav gotovo prikazali najboljšo igro in bi si po videnem zaslužili vsaj točko. Prvič v tej sezoni je v golu Olimpije stal mladi Tomaž Trelc in upravičil zaupanje, čeprav je v razmaku 80 sekund v 7. in 8. minuti prejel dva gola. Pri prvem je bil brez možnosti ob višku domačih igralcev, pri drugem branilca Dominiqua Heinricha pa je imel nekaj smole, saj se mu je plošček pod telesom izmuznil v mrežo. V prvi tretjini je Olimpija imela svoje priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene, o čemer priča tudi pogled na število strelov 9:7.

V drugem delu je Nik Pem dosegel drugi gol v sezoni in zmaje približal Salzburžanom. Vendar pa je takoj po znižanju izida na kazensko klop moral Andrej Tavželj in domači so preko Ryana Duncana, ki je pred golom le podstavil palico, znova ušli na dva gola prednosti.

V zadnjem delu so Ljubljančani spet igrali odlično. Najprej je Sebastjan Hadžič dosegel gol za znižanje, le minuto in 16 sekund kasneje pa je Roland Kaspitz s pravim baseballskim udarcem zadel in izenačil. V 48. minuti je sledila priložnost Gregorja Koblarja, a je bil domači vratar Fabian Weinhandl na mestu.

Na drugi strani so bili domači kmalu zatem uspešni preko Johna Hughesa, ki je srečno zadel v prazen gol. V 52. minuti je sam pred domačega vratarja pridrsal Kaspitz, a je Weinhandl njegovo namero prebral. Trideset sekund pred koncem je Daniel Welser potrdil zmago domačih s strelom iz sredine v prazen gol, ko so gostje brez vratarja poskušali priti do izenačenja, ki bi si ga po razmerju strelov 30:24 tudi zaslužili.

V naslednjem krogu se bodo zeleno-beli v nedeljo v gosteh pomerili z Beljakom.

Liga EBEL, 12. krog:

Red Bull Salzburg : Telemach Olimpija 5:3 (2:0, 1:1, 2:2)
Sterling (7), Heinrich (8), Duncan (39), Hughes (51), Welser (60); Pem (36), Hadžič (47), Kaspitz (48)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.