Šport
23 ogledov

Sedma etapa Evansu, Vinokurov rožnat

Aleksander Vinokurov je po sedmi etapi dirke po Italiji oblekel rožnato majico. Žurnal24 main
Avstralec Cadel Evans je zmagovalec sedme etape dirke po Italiji od Carrare do Montalcina. Kazahstanec Aleksander Vinokurov je s tretjim mestom oblekel rožnato majico vodilnega kolesarja Gira.
Španski kolesar Mikel Astarloza je danes sporočil, da ga je španska kolesarska zveza zaradi pozitivnega dopinškega testa kaznovala s prepovedjo tekmovanja do junija 2011. Tridesetletnega Astarlozo so pri zlorabi eritropoetina ujeli 26. junija lani pred dirko po Franciji.

Avstralec Cadel Evans je zmagovalec sedme etape Gira, ki je kolesarsko karavano vodila 222 km od Carrare do Montalcina. Kazahstanec Aleksander Vinokurov je s tretjim mestom oblekel rožnato majico vodilnega kolesarja dirke po Italiji.

Član ameriškega moštva BMC Racing, sicer aktualni svetovni prvak, je v cilju prehitel Italijana Damiana Cunega (Lampre-Farnese Vini) ter člana kazahstanskega moštva Astana Vinokurova, ki pa se je veselil prevzema vodstva na tej zahtevni veliki večetapni dirki.

Sedma etapa je na novo skrojila razmere na vrhu. Evans se je v skupni razvrstitvi povzpel na drugo mesto, na tretjem mestu pa je Britanec David Millar (Garmin-Transitions).

Gorazd Štangelj (Astana), edini slovenski predstavnik na letošnji 93. izvedbi dirke Giro d'Italia, je zasedel 55. mesto z zaostankom 11 minut in 12 sekund. V skupnem seštevku je napredoval za 30 mest na 59. mesto (+23:33). Etapo so zaznamovale vremenske razmere, ki niso bile pisane na kožo kolesarjem. Kolesarsko karavano je dodobra močil dež, ki je steze po Toskani spremenil v blatno kopel. Znamenite makadamske ceste strade bianche (bele ceste) niso upravičile svojega imena in so se spremenile v blaten kolovoz. Kar 19,5 km od tridesetih pred ciljem sicer ni asfaltiranih.

Izidi, 7. etapa (220 km):
1. Cadel Evans (Avs/BMC) 5:13:37
2. Damiano Cunego (Ita/Lampre) + 0:02
3. Aleksander Vinokurov (Kaz/Astana) isti čas
4. Marco Pinotti (Ita/Columbia) + 0:06
5. David Arroyo (Špa/Caisse d'Epargne) 0:12
...
55. Gorazd Štangelj (Slo/Astana) 11:12

Skupno:
1. Aleksander Vinokurov (Kaz/Astana) 24:09:42
2. Cadel Evans (Avs/BMC) + 1:12
3. David Millar (VBr/Garmin) 1:29
4. Vladimir Karpec (Rus/Katjuša) 1:30
5. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas-Doimo) 1:33
...
59. Gorazd Štangelj (Slo/Astana) 23:33

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.