Šport
15 ogledov

Sedmica Olimpije, Jesenicam točka

Hokejisti Olimpije so Alexu Westlundu v prvih sedmih minutah zabili tri gole, sk Žurnal24 main
Hokejisti Olimpije so v Tivoliju še tretjič v sezoni v Tivoliju premagali Linz. Tokrat so zmaji slavili kar s 7:0. Jesenice so gostovale pri vodilnem KAC-u in izgubile po kazenskih strelih s 3:2.
Olimpija ima prost ves teden, saj bo tekma 38. kroga v Salzburgu zaradi nastopa avstrijskih prvakov na finalnem turnirju celinskega pokala prestavljena s petka na torek, 18. januarja. V nedeljo pa bodo Ljubljančani gostovali v Celovcu.

Hokejisti Olimpije so še tretjič pred domačimi navijači premagali črna krila in jim na lestvici pobegnili za dve točki. Zmaji so se Linzu, ki je na zadnji tekmi pred domačimi navijači zeleno-bele odpravil s 7:0, v Tivoliju odolžili z enako mero.

Po slabih sedmih minutah je bilo na semaforju že 3:0. Trije prejeti zadetki so pomenili polminutni odmor gostov ter menjavo v vratih. Namesto nekdanjega zmaja Alexa Westlnda je med vratnici stopil Lorenz Hirn. Linz je v drugi tretjini, potem ko so Ljubljančani zapravili prednost 5-4, silovito pritisnil. Nekaj minut se je igra odvijala pretežno pred vrati domačih, ki pa so nato odgovorili zelo učinkovito, s četrtim zadetkom. John Hughes je pred vrati Hirna nakazal podajo, nato pa plošček porinil v mrežo. Premoč so domači kronali s še enim golom, kapetan Žiga Pance je bil vztrajen in spreten pred vrati Linza in na drugi odmor so zeleno-beli odšli s petimi goli naskoka.

V zadnjem delu so zeleno-beli dokončno potopili Linz. Najprej je napako vratarja, ki ni pokril ploščka, izkoristil Eric Pance, Tomi Mustonen pa je nato s pravo mojstrovino zadel gol ob stičišču vratnice in prečke.

Raphael Herburger je sredi prve tretjine ob ogradi grobo naletel na Andreja Židana. Jeseniškega napadalca so nezavestnega odpeljali z igrišča, Celovčan pa je ušel brez kazni.

Železarji do zlata vredne točke
Hokejisti Jesenic so še drugič v osmih dneh gostovali pri vodilnem moštvu lige. 2. januarja so KAC premagale s 6:4. Tudi tokrat je bila zmaga blizu, a so Celovčani železarjem le preprečili veselje, a šele po izvajanju kazenskih strelov.

Glede na vse, kar se je dogajalo v celovški sejemski dvorani, je ta točka vredna vsaj toliko kot zmaga. Železarji so po prvih 20 minutah vodili. Edini zadetek v prvi tretjini je po strelu Marca Cavosieja z igralcem več v osmi minuti dosegel Eric Werner. V drugi tretjini je sledil preobrat in dva zadetka Michaela Craiga za vodstvo vodilnega moštva lige Ebel. Jeseničani se niso predali in preko Tonija Dahlmana izenačili na 2:2, kar je bil tudi končni izid rednega dela tekme. V podaljšku so imeli celovški zmaji minuto in 23 sekund kar dva igralca več, jeseniška obramba z izjemnim Fikrtom na čelu je vse napade vzdržala. V peti seriji kazenskih strelov je najprej zgrešil Werner, ki je prej že zadel, nato pa je zmagovalca odločil Gregor Hager. Acroni Jesenice naslednji konec tedna v Podmežakli gostijo zagrebški Medveščak in VSV iz Beljaka.

Liga Ebel, lestvica:
1. KAC 52 točk
2. Salzburg 48
3. Vienna 47
4. VSV Beljak 46
5. Graz 40
6. Olimpija 39
7. Linz 37
8. Medveščak 36
9. A. Jesenice 32
10. Sapa Fehervar 28

Liga Ebel, 37. kolo (V ŽIVO):

Tilia Olimpija : Linz 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
Kralj (5), Hughes (5, 27), Šachl (7), Ž. Pance (36), E. Pance (45), Mustonen (51)

KAC Celovec : Acroni Jesenice 3:2 (0:1, 2:1, 0:0) - po kazenskih strelih
Craig (22, 26), Hager (Kazenski strel) ; Werner (8), Dahlman (33)

Vienna Capitals : SAPA Fehervar 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Graz 99ers : VSV Beljak 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Medveščak Zagreb
: Red Bull Salzburg 5:2 (2:0, 0:0, 3:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.