Šport
22 ogledov

Sefo: Prihajam po zmago in nokavt

"Cro Cop" je že v Avstraliji. Žurnal24 main
Mirko Filipović Cro Cop se 10. marca vrača k svojim koreninam – kickboksu. V zagrebški Areni se bo pomeril z Novozelandcem Rayem Sefom. Nekdanji večkratni svetovni prvak v muay thaiu sicer v svoji karieri nikoli ni osvojil K-1 Worold Grand Prixa, a verjetno ni pravega ljubitelja borilnih veščin, ki ne bi poznal Sefa. Novozelandec ima izkušnje s kickboksom, boksom in tudi MMA-jem. Kot je povedal za hrvaški PFS, pa v Zagreb prihaja po zmago in nokavt.

"Ko me je Orsat Zovko (promotor) poklical in vprašal, če se želim boriti s Cro Copom, ker je njegov nasprotnik odpadel, sem z navdušenjem sprejel," je za hrvaški PFS sprva dejal legendarni Ray Sefo in dodal, da komaj čaka, da se predstavi hrvaškim navijačem: "V čast mi bo nastopiti proti Mirku in pred sijajnimi navijači. Hrvati so me vedno dobro sprejeli, razburjen sem in komaj čakam, da pripravimo spektakel."

Boste ostali aktivni po tej borbi?

Zelo sem aktiven v svetu borilnih veščin. Res sem imel zadnjo K-1 borbo pred več kot letom dni, a sem po tem še nastopil v MMA-ju. V dovrani sem šest dni na teden in to ne samo v vlogi trenerja. Tudi sam naporno treniram in bom 100 odstotno pripravljen za marec.

Kaj vam pade na pamet, ko pomislite na Mirka?
Je odličen borec, najbolj poznan pa je po udarcih z nogo.

Ali poleg njega poznate še kakšne druge hrvaške borce? Ste trenirali z njimi?
Poznam Branka Cikatića, odkar je nastopal na K-1. Nikoli pa nisem treniral z nobenim hrvaškim borcem. Morda bo do tega prišlo v prihodnosti.

Cro Cop po tej borbi ni izključil nadaljevanja kariere. Menite, da bi lahko bil uspešen?
Na to vprašanje lahko odgovori le on sam. Če je zdrav, ne vidim problema v tem, da želi nadaljevati.

K-1 je v krizi, vrhunski borci odhajajo v MMA ali boks. Kako vidite prihodnost kickboksa?
Šport bo živ dokler bo dovolj zaintersiranih navijačev in promotorjev z denarjem, ki bodo pripravljeni plačati borce toliko kolikor zaslužijo.

Kako ste vložili denar, ki ste ga zaslužili v ringu?
Izgubil sem več kot tri milijone dolarjev zaradi nezanesljivih ljudi, kot so poslovni partnerji, K-1, itd. A sem sedaj veliko bolj pameten in vse bo šlo na bolje.

Oddelali ste tri MMA borbe (2-1), toda v razponu šestih let. Je MMA v tej fazi vaše kariere dovolj zanimiv, da bi se vrnili?
Rad imam MMA kot vsak drug borilni šport in tekmoval bom dokler bom lahko.

V boksarski ring ste nazadnje stopili leta 2001. Ste se odločili končati z nastopi zaradi gostega razporeda v kickboksu?
Tako je, bil sem prezaposlen. Sicer pa planiram oddelati kakšen boksarski dvoboj v letošnjem letu.

Mnogi borci imajo svoje idole, zagotovo se marsikdo zgleduje po vas. Imate tudi vi svojega idola?
Niti ne. Nisem eden tistih, ki imajo za idola drugo osebo. Zelo pa spoštujem dobre borce, ki nastopajo v kletki ali ringu.

Imate najljubše trenutke v karieri?
To so vsi tisti trenutki, v katerih imam čast nastopiti proti najboljšim.

Kaj lahko pričakujemo, ko bosta 10. marca stopila v ring?
Prihajam po zmago in navijači lahko pričakujejo nokavt. Mirko je sijajen borec in ga spoštujem, ne bom pa prišel tako daleč, da bi izgubil. Navijači bodo zagotovo zmagovalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.