Šport
5 ogledov

Sekelj: Po Posmu in Yaremi še Vnuk

Igralci Olimpije so v Celovcu razveselili svoje navijače. Žurnal24 main
Bilo je 12. novembra lani, ko je na klop hokejistov ZM Olimpije sedel malo znani Američan Mike Posma. Zmaje je prevzel na predzadnjem mestu, danes pa so v polfinalu lige Ebel.

Po prihodu Mika Posme se je v Tivoliju vse spremenilo. Zmaje je prevzel na predzadnjem mestu, danes so v polfinalu. Apatija je kmalu izpuhtela, uprava je poskrbela za nekaj pomembnih osvežitev v ekipi, rezultat pa je znan. ZM Olimpija se je prebila med štiri najboljša moštva avstrijske lige Ebel. Posma, ki je že pred srečanjem s celovškim KAC jasno povedal, da želi z zeleno-belimi osvojiti naslov prvaka, je še pred polfinalom podaljšal pogodbo s klubom in bo v Tivoliju – če ne bo nepredvidenih zapletov – ostal do poletja leta 2010.

Nik Zupančič s trenerjem dobro sodeluje. © Saša Despot

 
In kaj se je zgodilo na tivolski ledeni ploskvi po prihodu Posme? Kje se skriva uspeh šele 39-letnega Američana? "Mike ni izumil nič novega, vendar, kar dela, dela pravilno in v dobrobit tega kluba," je za zurnal24.si povedal izkušeni Nik Zupančič , ki je le leto dni mlajši od svojega "šefa". "Uspelo mu je ustvariti kemijo znotraj ekipe, kar je bistvenega pomena. Vsi igralci se počutijo koristne, od tistih nosilcev igre pa do zadnjega na klopi, ki ima minimalno minutažo," pravi odlični veteran, ki še ne ve, ali bo tudi v naslednji sezoni sodeloval s trenerjem, ki pomeni dolgoročno rešitev na klopi Olimpije.

"Pri mojih letih je to težko reči. O tem za zdaj ne razmišljam, poskušam se osredotočiti le na trenutno sezono."

Le na trenutno sezono pa se ne osredotočajo v klubskih pisarnah. Direktor Matjaž Sekelj ne spi na lovorikah in se, čeprav je prvenstvo v najbolj vročični fazi, že obrača v prihodnost. "Ob Brendanu Yaremi se o podaljšanju pogodb pogovarjamo z jedrom ekipe. Precej smo naredili že na slovenskem področju in bomo imeli zelo konkurenčno zasedbo tudi v prihodnji sezoni. Imamo neko slovensko sredico – Murič, Pavlin, Tavželj, Mušič, Groznik. Uvodne razgovore smo opravili tudi s Tomažem Vnukom, ki bo, kot kaže, v klubu ostal še dve leti," pravi Sekelj, ki je s Posmo zadel v polno, zato ni okleval in je pogodbo s priljubljenim trenerjem podaljšal.

 

Vstopnice za med

V tivolskih pisarnah so nam povedali, da bodo vstopnice, ki so bile na voljo za obe srečanji polfinala (z Linzem ali Jesenicami), verjetno pošle že prvi dan prodaje, torej v petek. Za posamezno tekmo je sicer v prodaji 4.500 kart.

"Mike je v kratkem obdobju v Ljubljani pokazal, da je dober strokovnjak, da ima izreden občutek za vodenje moštva. Rezultati mu gredo izjemno na roke, je mlad, ambiciozen in želi v hokeju in tem klubu narediti nekaj več. In take potrebujemo," razloži prvi operativec kluba in dodaja, da bo imel Posma glavno besedo pri iskanju okrepitev za naslednjo sezono, ko bo Olimpija spet lovila največje dosežke v ligi Ebel. Prav to tekmovanje je rešilo ljubljanski hokej. Če je bil klub še lani finančno na dnu, pa letos vse teče kot namazano. "Liga Ebel je dober produkt. Povečal se je interes gledalcev in pokroviteljev. Prilivi so tako seveda neprimerljivi," je pogovor končal Sekelj.

Mike Posma bo še naprej deloval v Tivoliju. © Saša Despot

 
Mike Posma, Brendan Yerema in kot kaže tudi Tomaž Vnuk bodo tako tudi v prihodnje sodelovali na ledeni ploskvi Tivolija. Kdo bo naslednji? Navijači seveda upajo, da bo to odlični vratar Alex Westlund . Vendar pa je za zdaj prihodnost 32-letnega čuvaja mreže še v zraku.

Zdaj pa je v ospredju polfinale. Olimpija bo v nedeljo končno dobila nasprotnika. V Linzu se bosta v odločilnem srečanju za uvrstitev med štiri najboljše pomerila Linz in Jesenice . Tudi s komentarjem v živo na zurnal24.si!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.