Šport
28 ogledov

Sekelj: Za nas neka drugačna merila

"Direktor Olimpije Matjaž Sekelj se je na servis obrnil s prošnjo, da bi bilo ne www.alesfevzer.com
Direktor Tilie Olimpije Matjaž Sekelj se ne more načuditi odločitvam vodstuv lige Ebel, ki je visoko kaznovalo zmaje, zaradi dogodkov na zadnji tekmi rednega dela proti Salzburgu.

"Mene moti predvsme to, da so vedno za nas postavljena neka drugačna merila. Ko je lani še potekal sestanek, na katerem so se v Tivoliju zbrali predstavniki Salzburga, predstavnik avstrijske hokejske zveze, direktor Ebel Christian Feichringer, predstavnik Olimpije in hokejske zveze Slovenije, je že bilo jasno, da se avtobus z igralci Salzburga že pelje na Solnograško. Kaznovan za to pa je bil neki tretji človek. Oni so zagnali vik in krik in pravzaprav spet naredili neke razlike, kot so že obstajle v praksi. To je tisto, kar mene moti," je za Ekipo potezo vodstva razširjenega avstrijskega prvenstva pokomentiral Matjaž Sekelj in se spomnil tudi lanske sezone, ko so hokejisti Salzburga na pobudo svojega trenerja Pierrea Pageja zapustili Tivoli.

Sekelj je v nadaljevanju zavrnil vsakršna namigovanja, da naj bi kdorkoli v klubu namignil ekipi, igralcem, da bi se omenjena torkova tekma proti Salzburgu izgubila.

Zmaje od polfinala sedaj loči madžarska Sapa, ki je bila v letošnji sezoni na medsebojnih srečanjih uspešnejša od Olimpije, a Sekelj je prepričan, da zmaji lahko napredujejo: "Končnica je vedno zgodba zase. Ko smo se včeraj pogovarjali s fanti, sem jim dejal, da menim, da so možnosti preboja v polfinale povsem izenačene, torej 50:50. Če bomo v stanju, da vzpostavimo tako raven igre, ki bo odnesla kakšne neumnosti in ki bo kolektiv postavila pred kakšno individuvalno potezo, milsim, da so naše možnosti dobre. Iz trenerskih izkušenj, ki jih imam, lahko rečem, da igranje prve tekme na domačem terenu prinaša več pritiska na domače moštvo. Mi se moramo v teh nekaj dneh pripraviti z namenom, da poskušamo izkoristiti prvih 60 minut v Szekesfehervarju in izničiti tisto, kar so si Madžari priigrali v tej sezoni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.