Šport
22 ogledov

Sekljevi zmaji na Madžarskem dobili porcijo

Mušič Fraser Hotham Tilia Olimpija Acroni Jesenice Anže Petkovšek
Hokejisti Tilie Olimpije so na prvi tekmi četrtfinala lige Ebel visoko izgubili pri Sapi Fehervar (2:7). Zeleno-bele je ob odsotnosti kaznovanega trenerja Hannuja Järvenpääja vodil direktor kluba Tomaž Sekelj, ki je lahko od blizu spremljal potop svojih varovancev.

Ljubljanski hokejisti niso najbolje začeli svojega tretjega nastopa v končnici lige Ebel. Po težavah ob koncu rednega dela, ko jih je vodstvo lige obtožilo nešportnega obnašanja ob porazu v Salzburgu ter kaznovalo trenerja Hannuja Järvenpääja in vratarja Matijo Pintariča s prepovedmi, so na vročem gostovanju na Madžarskem tekmo končali v slogu letošnje sezone: Sapo Fehervar so v rednem delu premagali le enkrat in tudi tokrat so bili boljši igralci iz Szekesfehervarja. Tekmeca se bosta zdaj preselila v Ljubljano, kjer bo v torek na sporedu druga tekma, na kateri bodo zmaji skušali izenačiti skupni izid v zmagah.

Težave zeleno-belih pa se bodo še stopnjevale, saj je vratar Jean Phillipe Lamoureux dobil kazen igre in ne bo mogel igrati na naslednji tekmi, tako da bo - ob že kaznovanem Pintariču - vlogo prvega vratarja moral prevzeti mladi Matic Boh. Slednji je na led stopil že v nedeljo v zadnji tretjini tekme po izključitvi Lamoureuxa in dobil tri gole, za katere pa je bil sam še najmanj kriv. Za nameček pa sta se poškodovala še Žiga Pance (koleno) in Scott Hotham (gleženj), njun nastop na naslednji tekmi je močno vprašljiv.

Zmaje je zaradi kazni trenerju vodil kar direktor Matjaž Sekelj. Začetek tekme pa je nazorno pokazal, da je to končnica, saj ne na eni ne na drugi strani niso igrali preveč tvegano. Madžari, znani po hitrih protinapadih, na začetku tudi niso igrali na ta način. Gostje so že v četrti minuti prvič imeli na ledu igralca več in morda bi se tekma obrnila drugače, če bi takrat dosegli gol. Tako pa so si v 12. kar sami namestili zanko, po veliki napaki pred svojimi vrati, ki jo je najboljši strelec lige Istvan Sofron seveda izkoristil. Že 44 sekund pozneje je bilo to vodstvo podvojeno, ko je Sapa zadela po hitrem protinapadu.

Ko je v prvi minuti druge tretjine v igri 4-4 Ladislav Sikorcin dosegel gol za 3:0, je kazalo, da je tekma že odločena. Toda zmaji, ki so se v tej sezoni že nekajkrat vrnili po takšnih zaostankih, so tudi tokrat uprizorili podoben scenarij. Po zadetkih Justina Taylorja in Jamieja Fraserja so v 31. minuti zaostajali le še za gol in imeli še nekaj priložnosti za izenačenje. Nato pa je sledila 40. minuta, ki bo verjetno neposredno vplivala tudi na končni razplet tega četrtfinalnega dvoboja.

Vratar zmajev Lamoureux je namreč po izzivanju nasprotnikov in ob prejetem četrtem golu eksplodiral in se spustil v obračunavanje z domačim hokejistom, za kar si je prislužil kazen igre. Moral je predčasno z ledu, gostje pa so dobili še petminutno kazen. Zanesljivo bo Lamoureux manjkal na drugi tekmi, lahko pa se zgodi, da bo kazen še hujša, o njej bo odločala disciplinska komisija lige. V zadnji tretjini so domači hokejisti dosegli še tri gole in potrdili visoko zmago. Za Ljubljančane je edino svetlo točko v slabem večeru predstavljala vrnitev Aleša Mušiča, ki je zaigral prvič po mesecu dni - prisilno je počival zaradi zloma reber - in je bil eden najboljših v ekipi.

Liga Ebel, četrtfinale, prve tekme:

Sapa Fehervar : Tilia Olimpija 7:2 (2:0, 2:2, 3:0)
Sofron (12, 53), Mihaly (12, 20), Sikorcin (21), Ladanyi (41), Johannson (56); Taylor (22), Fraser (31)

Linz : Dunaj 3:4* (0:2, 2:1, 1:0, 0:1)

Medveščak : Orli Znojmo 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Salzburg : KAC Celovec 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.