Šport
27 ogledov

Selektor: Nismo favoriti

veselin vujović EPA
Selektor reprezentance Veselin Vujović meni, da Slovenija ni favorit proti Katarju.

Slovenski rokometaši se bodo po nepričakovani zmagi Katarcev nad Nemci (21.20) v četrtfinalu pomerili z aktualnimi svetovnimi podprvaki. Katar je bil pred dvema letoma drugi pred domačimi gledalci.

"Za celotno športno javnost smo favoriti, a se s tem ne strinjam, saj bomo igrali proti tekmecu, ki je izločil veliko Nemčijo. Ne iščem alibijev, tega nikoli tudi nisem počel v svojem življenju, enostavno želim zaščiti svoje fante v primeru poraza. Nočem, da bi poraz povzročil določene travme pri mojih igralcih in bil v javnosti označen kot velika zapravljena priložnost. Na torkovi tekmi se bomo borili do naših skrajnih meja in naredili vse, da se prebijemo v polfinale," je dejal Vujović, ki na današnjem treningu ni mogel računati na stebra obrambe Vida Poteka, ki je zbolel.

"Če bi pred tekmo osmine finala med Nemčijo in Katarjem moral izbirati tekmeca, potem bi izbral Katar. Pa ne zaradi tega, ker je lažji tekmec, temveč zaradi tega, ker je veliko boljša izbira kot Nemčija. Gre za zelo zanimivo ekipo, ki po nekaterih tehničnih plateh sploh ni primerljiva evropskim, je pa telesno precej močnejša od naše. Katarju primanjkuje disciplina v napadu, a ima zato v svojih vrstah izjemnega vratarja Šarića, ki jih je tudi popeljal v četrtfinale. A moji varovanci na torkovi tekmi morajo verjeti v svoje napredovanje v polfinale," je še dodal Vujović.

Na stavnicah je Slovenija sicer skočila na peto mesto med reprezentancami, ki naj bi osvojile kolajno. Pred njo so Francija, Španija, Hrvaška in Švedska, za njo pa Madžarska, Norveška in Katar.

Komentarjev 2
  • izRODEk 08:48 24.januar 2017.

    Naj bo Slovenija danes boljša na parketu a, naj se ji sodi tako "pošteno" kot se je Rusom proti nam!

  • bine.prelesnik 19:49 23.januar 2017.

    Tipična slovenska miselnost. Še pred tekmo se predajamo. Mar res ne moremo imeti nekaj kar imajo veliki. "BOMO ZMAGALI, GREMO NA ZMAGO". Mi pa rep med noge , potem pa take izjave, bomo probali, bomo videli.