Šport
23 ogledov

Selektor obsodil pijančevanje Avstrijcev

slovenija avstrija hokej olimpijske igre soči EPA
Medtem ko se slovenski hokejisti in njihovi navijači veselijo zgodovinskega uspeha in sedmega mesta na olimpijskih igrah, je razpoloženje pri severnih sosedih precej bolj klavrno.

Ne le, da so Avstrijci izgubili odločilo tekmo za četrtfinale proti Sloveniji, na dan prihajajo podatki o nešportnem življenju nekaterih članov ekipe pred tem dvobojem.

Nekateri avstrijski mediji so že takoj po torkovem porazu z 0:4 zapisali, da je takšen polom morda tudi posledica dolge noči v avstrijski hiši v Sočiju, ki so si jo privoščili nekateri člani avstrijske izbrane vrste. Izkazalo se je, da so bile informacije precej točne, selektor Manny Viveiros pa je bil, ko je za to izvedel, zelo prizadet in se je opravičil avstrijskim navijačem.

Manny Viveiros avstrijski selektor hokej | Avtor: EPA EPA
"Moram se vam opravičiti. Zelo sem prizadet zaradi tega, kar se je dogajalo v zadnjih dneh, zame je bil to šok," je dejal Viveiros. Odgovora na vprašanje, kako so lahko nekateri igralci po tekmi z Norveško, ki so jo Avstrijci dobili, ter pred pomembnim obračunom s Slovenijo, ki bi tudi Avstrijcem ob zmagi prinesel največji uspeh doslej na OI, dolgo v noč proslavljali, pa ni našel.

''Saj so vendar odrasli ljudje''

"Pojma nisem imel o tem. Igralci naj bi šli tja nekaj pojest, potem pa naj bi se takoj vrnili v vas," je o izletu na Rdečo poljano dejal Viveiros in zavrnil očitke, da v avstrijski ekipi niso poskrbeli za spremstvo športnikov. "Saj so vendar odrasli ljudje. Profesionalci, športniki, ki si na ta način služijo denar za življenje. Tri leta sem v tej ekipi in zdaj, ko smo imeli po 12 letih priložnost, da spet nekaj naredimo na igrah, se zgodi tole," je skorajda v solzah razlagal Viveiros.

Ukrepov še niso določili

O posledicah za hokejiste, ki so se obnašali neodgovorno, za zdaj v vodstvu avstrijske ekipe še niso želeli govoriti. "Ukrepi bodo, seveda, vendar bomo o tem razmišljali čez nekaj dni, ko bomo vse skupaj premislili." Ko bodo v avstrijskem taboru vse skupaj analizirali in se pogovorili, pa bodo tudi razkrili imena vseh vpletenih, je še dodal Viveiros.
 

Na treningu ni opazil ničesar

Uradni del obiska hokejistov, ki so se v ponedeljek odpravili na Rdečo Poljano, da bi si ogledali pozneje odpovedano biatlonsko tekmo, se je po skupni večerji končal ob 23. uri, za vse, kar se je dogajalo pozneje, pa, pravijo v avstrijski zvezi, ne morejo biti odgovorni. "Saj nismo varuške," je še dejal skrušeni Viveiros. Posledic nočnega uživanja nekaterih reprezentantov pa na torkovem treningu pred tekmo s Slovenijo ni opazil, je še dodal, ker se je odločil za lažjo različico priprave na pomembno tekmo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.