Šport
12 ogledov

Selektor ostal brez Kralja Anžeta

Kot kaže, bo moral Anže Kopitar namesto v slovenski moral ostati v losangeleški Žurnal24 main
"Tudi sam ne vem, ali bo prišel. Za zdaj računam na tiste igralce, ki jih imam na voljo," je o usodi prvega slovenskega hokejskega zvezdnika dejal selektor John Harrington.
 

Preberite še ...

Triintrideseto veselje v sezoni

Hokejska zveza Slovenij e se je vse do sinoči trudila prepričati vodstvo NHL-ekipe Los Angeles Kings , da takoj po koncu sezone izpusti Anžeta Kopitarja . Kljub prošnjam iz Slovenije pa naj bi predvsem trener Kraljev Terry Murray vztrajal, da Hrušičan ostane v Kaliforniji zaradi testiranj po koncu sezone. Kopitar bo zadnjo letošnjo tekmo v NHL sicer odigral v soboto, isti dan pa bodo risi že odigrali prvo tekmo divizije I. Njihov tekmec bo Avstralija.

John Harrington še ni obupal nad Kopijem. © Saša Despot

 
"Tudi sam ne vem, ali bo prišel. Za zdaj računam na tiste igralce, ki jih imam na voljo. Vsekakor pa bi si Anžeta želel v ekipi, o tem ni dvoma. Tudi če nam bo lahko pomagal le na zadnjih tekmah," je v sredo popoldne dejal selektor Slovenije, Američan John Harrington , in dodal, da bi v primeru Kopitarjevega prihoda brez odhoda v Litvo ostal mladi član švedske Timre Rok Tičar . Že prej sta se od nastopa v Vilni morala posloviti jeseniška hokejista Žiga Jeglič in Marjan Manfreda . Zaradi poškodb in odpovedi v izbrani vrsti primanjkuje predvsem branilcev, zato bo vsestranski Jurij Goličič znova zaigral na branilskem položaju.

Klub vsem težavam pa risi ostajajo optimistični. "V Litvo ne gremo na dopust, ker to ni najprimernejša destinacija; tja gremo zmagat, na dopust pa bomo šli kam drugam,” "je tako menil prvi vratar reprezentance Andrej Hočevar , kapetan Tomaž Razingar pa je povedal: "Marljivo smo trenirali. Storili smo vse, da bi bila reprezentanca na prvenstvu divizije I uspešna. Zavedati pa se moramo, da manjka pet ali šest standardnih reprezentantov in z majhno bazo, ki jo ima slovenski hokej, jih je kar težko nadomestiti. Vseeno v Litvo ne gremo po drugo mesto."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.