Šport
63 ogledov

Selektor: Ronaldo ni mogel spati

cristiano ronaldo EPA
Cristiano Ronaldo po tekmi z Avstrijo ni mogel zatisniti očesa, je razkril portugalski selektor Fernando Santos.

Portugalska reprezentanca, sicer prvi favorit skupine F, bo v zadnjem krogu skupinskega dela lovila uvrstitev v izločilne boje, saj se po dveh remijih nahaja šele na tretjem mestu lestvice.

Tekmo z Avstrijo bi v korist varovancev Fernanda Santosa lahko odločil Cristiano Ronaldo, ki je v 79. minuti zapravil enajstmetrovko. Čeprav je vratar Robert Almer krenil v napačno smer, je napadalec Real Madrida stresel le vratnico. ''Cristiano ni mogel spati,'' je razkril portugalski selektor.

''V nedeljo sem bil eden prvih, ki se je prebudil, a on je bil že pokonci. Cristiano je zmagovalec in izkušnje mu bodo pomagale, da se bo pobral. Če bomo na naslednji tekmi imeli na voljo enajstmetrovko, bo Ronaldo streljal in zadel. Proti Avstriji smo igrali zelo dobro, čeprav nismo zadeli, in želimo si nadaljevati s takšnim pristopom. Avstrija, ki je deseta reprezentanca sveta, je proti nam izgledala kot majhna ekipa,'' je dodal Santos.

Ronaldo na velikih turnirjih prav tako nikakor ne najde prave forme pri izvajanju prostih strelov. V svoji karieri jih je na največjih tekmovanjih sprožil 36 in dosegel nič golov. Za primerjavo, njegov klubski soigralec Gareth Bale je sprožil tri in zabil dva gola. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.