Šport
60 ogledov

Selektorja razveselila dobra novica

hokej Slovenija Nik Zupančič Saša Despot
Slovensko hokejsko reprezentanco od četrtka do sobote čaka resen test pred aprilskim drugoligaškim svetovnim prvenstvom na Poljskem.

Na prijateljskem turnirju v Innsbrucku bo selektor Nik Zupančič lahko nekaj odgovorov o pripravljenosti ekipe našel tudi že s precej močnejšo zasedbo, kot jo je imel na voljo konec lanskega leta.

V Katovicah so Slovenci nastopili še s precej pomlajeno zasedbo, zdaj so v ekipi že nekateri standardni aduti. Še posebej se je selektor razveselil, ker so se v slovenski hokejski zvezi lahko dogovorili z ruskimi delodajalci enega najboljših slovenskih hokejistov. Jan Muršak iz moskovske ekipe CSKA bo tako v Innsbrucku lahko pomagal soigralcem, nosil bo tudi kapetansko oznako.

A poškodbe ne počivajo, nekaj standardnih reprezentantov (Mitja Robar, Marcel Rodman) že nekaj časa okreva. Zupančič upa, da bo proces zdravljenja potekal dobro, a je tudi previden, saj se zaveda, da hitenje v takšnih primerih ponavadi ni dobro. "So v fazi rehabilitacije. Marcel pravi, da mu gre dobro. Repe tudi še ni v postavah za tekme, Gregorc je dobil nov pretres .. ni blesteče, a narava našega športa je takšna," je na zboru na Bledu razmišljal Zupančič.

"Trenutno smo pri sedmih branilcih, vpoklical sem še Miho Logarja. V trenerskem štabu se bomo še odločili, ali bi igrali s sedmimi branilci in 13 napadalci, ker bo to podobno kot na SP. A s težavo dobivamo igralce, žal nekatere lige niso prekinile tekmovanja, nekateri igralci so že načeti ... zaenkrat pa je to to, sedem branilcev," je dejal Zupančič, ki je kot rezervi na treninge (Rok Tičar in Žiga Jeglič bosta prišla neposredno v Innsbruck) povabil še Aljaža Chvatala in Žana Jezovška.

Poleg tega ima v ekipi vsaj enega igralca, Klemna Pretnarja, ki v klubu ne dobiva priložnosti za igro. Zupančič meni, da takšno stanje sicer ni dobro, a je, tudi zaradi tega, ker vseh kandidatov nima na voljo (v vseh ligah tekmovanj v tem premoru ne prekinejo), tudi prisiljen v takšne rešitve. "Pretnar nima samo majhne minutaže, te bi bil še vesel, on ne igra že dva meseca. A moramo segati tudi po igralcih brez minutaže, seveda sem zaskrbljen, a igralci imajo veliko željo. Bomo videli, kako bo na tekmah. Je pa seveda bolje, če je tekmovalec v polnem pogonu."

V konkurenci Avstrije, Francije in Slovaške - slednja bo nastopila z mlajšo selekcijo do 23 let, ker bo prva ekipa igrala na turnirju v Žilini - pa selektor ne pričakuje rezultata. V ospredju bodo ugotovitve, ki bodo strokovnemu štabu koristile pred nadaljevanjem priprav na SP divizije I, seveda pa poudarja, da od igralcev vselej pričakuje igro na zmago.

"Cilji: kot smo že začeli igrati v Katovicah, bili smo bolj agresivni. Poskušali bomo z enako igro, pripravljamo se na SP. Tu bodo nasprotniki močnejši kot v Katovicah in bomo videli, kako ta sistem deluje proti močnejšim ekipam. Vesel sem, da so prišli Tičar, Jeglič, Sabolič, da vidimo, kako deluje 'power-play' formacija in podobno. Kar se tiče rezultata, pa vedno spodbujam ekipo, da gre na tekmi po zmago, ni pa to prvi načrt, da bi morali turnir na vsak način dobiti. Začenjamo z Avstrijo in ta nas trenutno najbolj zanima," še pravi Zupančič.

Slovenija bo na turnir odpotovala v sredo, kot del novega sodelovanja s Slovenskimi železnicami pa bodo hokejisti tokrat potovali z vlakom. Prva tekma z Avstrijo jih čaka v četrtek zvečer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.