Šport
32 ogledov

Semenya ima testise

Caster Semenyi ni več do smeha. Žurnal24 main
Zloglasna afera o južnoafriški atletinji Caster Semenya se kar noče končati. Zdaj so na dan prišle podrobnosti o testiranju spola, ki ga je opravila 18-letnica.

Kot poroča Daily Telegraph, ki se sklicuje na vir blizu Mednarodne atletske zveze (IAAF), ima atletinja notranje testise, ki proizvajajo testosteron, zato ima tega hormona trikrat več, kot je to običaj pri ženskah. Semenya tudi nima jajčnikov in maternice, strokovnjaki pa potrjujejo, da je hermafrodit.

"Obstajajo trdni dokazi, da je Semenya hermafrodit. Težava pa je v tem, da ima IAAF zdaj nad sabo celotni Afriški nacionalni kongres in celotno Južnoafriško republiko. Vse, kar se bo dogajalo v prihodnje, bo moralo biti narejeno natančno po predpisih," je povedala članica Afriškega narodnega kongresa Butana Komphela in dodala: "Največji problem je, kako vso zadevo ohraniti intimno. Semenya je pri tem povsem nedolžna. Velik del krivde morata prevzeti IAAF in južnoafriška atletska zveza. Slednja je za stanje Semenye vedela več mesecev, a ni ukrepala."

Caster Semenya pa je časopisu You povedala: "Na vse skupaj gledam kot na šalo. Ne vznemirja me. Bog me je naredil takšno, kot sem, in tako se sprejemam. Ponosna sem nase. Ne želim misliti na teste in govoriti o njih."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.