Šport
34 ogledov

Senatorji na pol poti do maščevanja

ottawa senators Profimedias
Hokejisti Ottawe Senators so v finalu zahodne konference proti Pittsburgh Penguins povedli z 2-1 v zmagah.

Ottawa sicer slovi po tesnih zmagah z zgolj golom ali dvema, tokrat pa je zaigrala pomladno in si priborila visoko zmago. Potem ko se je ponedeljkova tekma zanje končala slabo, s porazom, saj ekipa v 19 minutah ni zmogla niti strela na gol, je tokrat Ottawa zaigrala povsem prerojeno. Med strelce so se vpisali Mike Hoffman, Marc Methot, Derick Brassard, Zack Smith in Kyle Turris, medtem ko je edini gol za pingvine, ki branijo Stanleyjev pokal, prispeval Sidney Crosby.

Olajševalna okoliščina za Pittsburh je dolg seznam poškodovanih igralcev, vseeno pa si je ekipa z zaostankom 0:5 po le dveh tretjinah privoščila preveč ležerno igro. Senatorji so izdatno pritisnili tudi na vratarja pingvinov Marca-Andrea Fleurija, ki je po 13 minutah iz devetih strelov prejel že štiri gole. Fleuryja je nato v vratih zamenjal Matt Murray, ki je zbral 19 obramb. Craig Anderson je za senatorje ubranila 25 strelov.

Trener Pittsburgha Mike Sullivan je po tekmi dejal, da so jih zmage stale številne napake. "Ko pak pade na ledeno ploskev, moramo biti bolj zbrani. Od prvega trenutka moramo spremljati igro. Preprosto moramo igrati boljše. Težko je zmagati, ko že tako zgodaj v tekmi prejmeš veliko zadetkov. Ekipa preprosto ni imela možnosti. Sicer sami nismo zamujali priložnosti. Nismo. Ampak preprosto niso šle v gol," je povedal Sullivan.

Liga NHL, izidi:

Finale zahodne konference:

Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 5:1
Ottawa Senators vodijo z 2:1 v zmagah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.