Šport
12 ogledov

Senzacija: Kopi & Co. izločili najboljše

los angeles kings kopitar Reuters
Anže Kopitar in soigralci pri Los Angeles Kings so poskrbeli za pravo malo senzacijo. Po zmagi na peti tekmi z 2:1 so s skupnim izidom 4:1 v zmagah v prvem krogu končnice lige NHL izločili najboljšo ekipo rednega dela Vancouver Canucks.

Anže Kopitar in druščina so napredovali v drugi krog končnice prvenstva severnoameriške hokejske lige NHL. Hokejisti Los Angeles Kings so v peti tekmi konferenčnega četrtfinala z 2:1 v gosteh premagali Vancouver in se s skupnim izidom 4:1 v zmagah prebili v konferenčni polfinale, v katerem se bodo merili z ekipo St. Louis Blues.

Najuspešnejša ekipa rednega dela lige Vancouver Canucks se je tako ustavila že v prvem krogu končnice, napredovala pa je komaj osmouvrščena ekipa zahodne konference.

Odločitev na zadnji tekmi prvega kroga je padla šele po podaljšku, kralje pa je v naslednji krog popeljal Jaret Stoll v peti minuti podaljška. Vancouver je v vodstvo popeljal Henrik Sedin v prvi tretjini, Brad Richardson pa je izenačil na 1:1 v tretji in gostujočemu moštvu priigral podaljšek. Kopitar pa se tokrat ni vpisal v strelsko statistiko, na ledu je sicer prebil več kot 23 minut in je ostal pri treh neuspešnih strelih proti vratom. Kralji so sicer skupno 37-krat streljali proti vratom Coryja Schneiderja, ki sta ga ukanila le Richardson in Stoll. Junak Los Angelesa je bil znova zanesljivi mož pred vrati Jonathan Quick, ki je ubranil 26 strelov domačega moštva.

Los Angeles se je tako prvič po enajstih letih uvrstil v konferenčni polfinale lige NHL. Po letu 2004 so hokejisti iz olimpijskega Vancouvra prvič ostali brez drugega kroga končnice. Kralji so dobili vse tri tekme v gosteh, izgubili pa le zadnjo tekmo v domačem Staples centru. Kralji so postali šele deseta osmopostavljena ekipa od uvedbe novega sistema tekmovanja v sezoni 1993-1994, ki je izločila prvega nosilca.

"To je nekaj posebnega. Ponosen sem na soigralce, trenerje, moštvo ... So velika ekipa, zato jih ni bilo enostavno premagati," je dejal mož odločitve Stoll. "Velikokrat smo se letos že znašli v takšnem položaju, vendar pa smo si vsakič v slačilnici rekli: 'Če že ne bomo dobili predsednikovega pokala, bo naša prava preizkušnja prišla v končnici'. Da smo se prebili naprej, je nekaj, kar še nisem izkusil in je prav poseben občutek," pa je povedal Quick.

"Zahvale gredo kraljem. V tem krogu so se res dobro odrezali, bili so težak tekmec, igrali so močan hokej, na ledu so imeli premoč in ob koncu dneva so si zaslužili to zmago," je tekmece pohvalil trener Vancouvra Alain Vigneault.

Ponoči sta bili odigrani še dve tekmi v vzhodni konferenci. Hokejisti iz Philadelphie so doma s 5:1 odpravili Pittsburgh in se s skupnim izidom 4:2 v zmagah prebili v drugi krog, Washington je doma s 3:4 po podaljšku izgubil proti branilcem naslova iz Bostona in se s tremi zmagami poravnali v skupnem izidu.

Liga NHL:

Vzhod:
Philadelphia Flyers : Pittsburgh Penguins 5:1 /4:2/

Washington Capitals : Boston Bruins 3:4 - po podaljšku /3:3/

Zahod:
Vancouver Canucsk : Los Angeles Kings 1:2 - po podaljšku /1:4/

// - Izid v zmagah, igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.