Šport
33 ogledov

Serdarušić bi se vrnil v Nemčijo

Iz Celja se Noka Serdarušić utegne podati nazaj v Nemčijo. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Zvonimir Serdarušić ne bo zamenjal Martina Schwalba pri moštvu HSV, a to ne pomeni, da se ne vrača v nemško ligo. "V poštev pridejo klubi z območja nekdanje Jugoslavije in nemško govorečih držav."

Medtem ko vodstvo Celja Pivovarne Laško v teh dneh vneto išče novega trenerja, pa je zdaj že nekdanji prvi strokovni mož slovenskega pokalnega in državnega rokometnega prvaka Zvonimir Serdarušić v pogovoru za časnik Kieler Nachrichten dejal, da ne izključuje možnosti, da se vrne v Nemčijo.

"V vsakem primeru lahko delam le v državah, kjer mi jezik ne bo povzročal težav. V poštev pridejo le klubi z območja nekdanje Jugoslavije in nemško govorečih držav," je dejal Serdarušić, ki je v začetku minulega tedna odstopil z mesta trenerja Celja, v prvi polovici letošnjega oktobra pa – skupaj z generalnim sekretarjem Rokometne zveze Slovenije Tomažem Jeršičem in direktorjem moških reprezentanc Romanom Pungartnikom – tudi z mesta selektorja slovenske moške izbrane vrste.

Tožilstvo v Kielu je že pred časom začelo postopek zoper Serdarušića in nekdanjega direktorja Kiela Uweja Schwenkerja, ki sta osumljena, da sta pred finalno tekmo v ligi prvakov z nemškim moštvom Flensburg-Handewitt leta 2007 podkupila poljski sodniški par in mu za rokometno protiuslugo namenila 152 tisoč evrov. "Upam, da se bo proces končal do konca leta, nato pa se bom povsem posvetil trenerskemu delu," je dejal v Mostarju rojeni strokovnjak in zavrnil namigovanja nekaterih nemških medijev, ki so zapisali, da bo zamenjal Martina Schwalba pri moštvu HSV Hamburg. "To so zgolj govorice," je dejal 60-letni Serdarušić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.