Šport
5 ogledov

Serdarušić ni več selektor!

Serdarušić je predčasno zapustil selektorsko mesto pri Sloveniji. (Foto: Saša De Žurnal24 main
Z Rokometne zveze Slovenije so sporočili, da je Zvonimir Serdarušić odstopil s položaja selektorja slovenske rokometne reprezentance. Nasledil ga bo Boris Denič.

"Kljub želji, da v pomembnem obdobju pred dvema kvalifikacijskima tekmama za nastop na evropskem prvenstvu 2012 v Srbiji proti Portugalski in Ukrajini, ki ju bo moška reprezentanca odigrala do konca oktobra, ne zapustijo igralcev in ljubiteljev rokometa, in kljub tehtanju vseh argumentov za in proti, so se odločili, da v tem ozračju nenehnih bolj ali manj odkritih napadov in diskreditacij, ki so že prešli meje dobrega okusa, nima več smisla vztrajati," je razloge omenjene trojice v izjavi za javnost povzela RZS.

Kot še pojasnjujejo na RZS, je bila Serdarušičeva želja, da ustvari stabilno reprezentanco z modernim konceptom in modelom igre, nekdanja vrhunska rokometaša pa sta sta nameravala skupaj z ostalimi člani vodstva RZS graditi sodobno evropsko primerljivo organizacijo, ki bi ta šport popeljala v še uspešnejšo prihodnost. "Kot pa kažejo zadnji dogodki, nakazani že na seji predsedstva RZS v Lokvah 13. julija letos, so posamezni parcialni interesi, ki so se izražali preko diskreditacij in pavšalnih obtožb, prevladali," še piše v sporočilu.

Predsednik RZS Franjo Bobinac je njihov odstop sprejel, ob tem pa je povedal, da njihovo odločitev obžaluje, saj je v njih videl partnerje, s katerimi bi zastavljene cilje lažje dosegli. Obenem pa je Bobinac poudaril, da njihovo odločitev v kontekstu napadov in diskreditacij na pisarno RZS, predvsem pa na generalnega sekretarja, ki so se v zadnjem času s strani posameznikov vrstili in stopnjevali, razume. Posebej žal mu je zaradi neugodnega datuma, tik pred kvalifikacijami za EP.

Na RZS so že napovedali, da bo predsedstvo čim prej imenovalo novega selektorja moške reprezentance, kot vršilec dolžnosti pa bo vlogo začasno prevzel dosedanji pomočnik selektorja Boris Denič, ki ga namerava predsednik tudi predlagati za selektorja moške članske reprezentance. Za vodenje pisarne RZS je predsednik do imenovanja novega generalnega sekretarja začasno zadolžil Poldeta Kalina, sicer sekretarja na RZS.

Kot so še sporočili na RZS, se bo Serdarušič zdaj povsem posvetil delu pri Celju Pivovarni Laško, kjer na mestu direktorja ostaja tudi Pungartnik. Jeršič pa se je odločil, da bo ostal na mestu podpredsednika evropskega ekonomskega interesnega združenja Group Club Handball in na mestu predsednika vseh evropskih klubov Forum Club Handball Board ter na čelu upravnega odbora za marketing Evropske rokometne zveze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.