Šport
17 ogledov

Serdarušić odstopil kot trener Celja

Zvonimir Serdarušić je izgubil tudi zaupanje rokometne javnosti. (Foto: Gregor K Žurnal24 main
Po polomu proti Loki je trener Celja Pivovarne Laško Noka Serdarušić odstopil z mesta glavnega trenerja: "Edina rešitev je moj odstop." Tone Turnšek presenečen nad odstopom.
V zadnjem času sem z igralci opravil številne razgovore z namenom, da našo igro dvignemo na višjo raven. Prav nobeden od teh očitno ni zalegel in vse skupaj je odšlo predaleč, zato je edina rešitev moj odstop, da se nekaj spremeni.
Zvonimir Serdarušić

Zvonimir Serdarušić je odstopno izjavo podal po sobotnem porazu v Škofji Loki (27:30), kjer so pivovarji izgubili pomembni točki v boju za naslov prvaka. "V zadnjem času sem z igralci opravil številne razgovore z namenom, da našo igro dvignemo na višjo raven. Prav nobeden od teh očitno ni zalegel in vse skupaj je odšlo predaleč, zato je edina rešitev moj odstop, da se nekaj spremeni," je ob odstopni izjavi pojasnil Serdarušič. Vodstvo kluba je sprejelo odstop in bo v najkrajšem možnem času sprejelo rešitve za naprej in te takoj, ko bodo znane, posredovalo javnosti.

Turnšek: "Odstop me je močno presenetil"
"Odstop Zvonimirja Serdarušića me je močno presenetil in ga nisem pričakoval. Lahko le rečem, da se bo v današnjih večernih urah sestal upravni odbor kluba in sprejel nadaljnje smernice. V vsakem primeru bomo zadevo pospešili in naredili vse, da gre celjski rokomet naprej," je v pogovoru za STA dejal predsednik kluba Tone Turnšek.

V rokometnem zakulisju krožijo govorice, da sta najresnejša kandidata za izpraznjeno mesto Hrvata Ivica Obrvan in Zdravko Zovko. Obrvan, nekdanji trener velenjskega Gorenja, je pred leti že bil v resnih pogovorih z vodstvom celjskega kluba, ki pa je nato v svoje vrste zvabil Toneta Tislja, medtem ko je Zovko vodil celjski klub v devetdesetih letih minulega stoletja.

Najprej odstopil z mesta selektorja
Noka je pred kratkim skupaj z generalnim sekretarjem Rokometne zveze Slovenije Tomažem Jeršičem in direktorjem moških reprezentanc Romanom Pungartnikom odstopil tudi z mesta selektorja slovenske moške izbrane vrste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.