Šport
14 ogledov

Serdarušića še ne dojemajo

Jure Dolenec je blestel že v mlajših kategorijah. (Foto: Osebni arhiv) Žurnal24 main
Klepetali smo z Juretom Dolencem, bivšim kapetanom tretje reprezentance sveta med mladinci, ki je pretekli konec tedna debitiral za člane. "Da je Noka res dober, se vidi po enem treningu," pravi.

Njegov vpoklic v reprezentanco se je kar nekaj časa napovedoval, Zvonimir Serdarušić pa ga je udejanjil. Jure Dolenec, nekdanji kapetan mladinske reprezentance − lani tretje na svetu −, je pretekli konec tedna odigral prve tri tekme za člansko selekcijo. Selektor je pohvalil njegov prispevek v napadu, Škofjeločan pa je za zurnal24.si dejal: "Z vsem skupaj sem bil zelo zadovoljen. V ekipi vlada super vzdušje. Novincem so drugi igralci zelo pomagali. Prevevajo me sami pozitivni občutki."

Jure Dolenec, letnik 1988, je v treh tekmah na turnirju na Češkem dosegel 11 golov. Najbolje mu je šlo proti Rusom, ko je mrežo zatresel šestkrat. Je levičar in igra na položaju desnega zunanjega. Vso svojo kariero igra za škofjeloški Merkur.

Kako je delati z Noko Serdarušićem?
Vidijo se razlike med njim in slovenskimi trenerji. Gre za razumevanje igre, kako stvari predstavi, kako natančno je vse določeno. Slovenci bomo potrebovali še določen čas, da se bomo prilagodili njegovemu sistemu. Ne dajemo še premosorazmerno toliko, kolikor nam on dobro kaže zadeve. Pri Noki je vse, kar se zgodi na igrišču, točno določeno. Povsem jasno je, kaj mora kdo storiti. Sliši se enostavno, a ni tako lahko. Preizkuša različne obrambne sisteme ... Da je res dober trener, vidiš že po enem treningu.

Koliko se posveča mlajšim igralcem?
Vsakemu igralcu točno pove, kaj pričakuje od njega v določenem trenutku. Če storiš napako, prikaže, kaj je narobe. Zelo si prizadeva za to, da bi bilo vse jasno.

Zavedam se, da moram v tem pogledu narediti še precej. Moja obramba ni na ravni, da bi zaradi nje dobil kakršnokoli priložnost v reprezentanci. Pretehtale so napadalne sposobnosti. Če želim biti dovršen, dober igralec, bom moral to popraviti.
Jure Dolenec
Pri vas je Noka pohvalil predvsem igro v napadu, za obrambo pa je dejal, da ga niste pozitivno presenetili. Kaj konkretno lahko storite za to, da boste dvignili ta element igre na višjo raven?
Zavedam se, da moram v tem pogledu narediti še precej. Moja obramba ni na ravni, da bi zaradi nje dobil kakršnokoli priložnost v reprezentanci. Pretehtale so napadalne sposobnosti. Če želim biti dovršen, dober igralec, bom moral to popraviti. Letos sem v obrambi začel igrati tudi v klubu, igram na položaju številka dva. Napredek je bil storjen, kljub temu pa so rezerve še velike.

Kako je z vašo obrambo zadovoljen trener Gregor Cvijič?
Tudi on si želi, da bi igral bolje v obrambi, saj bi bilo tako ekipi lažje. Trenutno lahko več prispevam v napadu, tudi Cvijič pa navsezadnje potrebuje večji izkoristek mojih obrambnih sposobnosti.

Klubski status?
V Škofji Loki bom igral še eno sezono, nato pa bomo videli. Klub bi lahko zamenjal ob plačilu odškodnine, vendar v današnjih časih to ni ravno pogosto. Želim si zaigrati za enega od največjih slovenskih klubov, nato pa naprej.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.