Šport
14 ogledov

Serena na OP ZDA s povabilom

Serena Williams Reuters
Čeprav je nekdanja prva teniška igralka sveta Američanka Serena Williams zaradi daljšega premora po poškodbi zdaj šele na 172. mestu jakostne lestvice WTA, bo konec avgusta nastopila na zadnjem turnirju za grand slam v letu 2011.

Serena Williams bo v New Yorku izkoristila posebno vabilo za igralke, ki so zaradi poškodb izgubile več kot pol leta. Neposredno se lahko na zadnji turnir velike četverice v sezoni uvrsti le prvih 105 igralk na svetovni lestvici. Toda Williamsova je izkoristila pravilo, ki omogoča, da igralka po poškodbi in več kot polletni odsotnosti z igrišč s posebnim povabilom nastopi na osmih turnirjih, med njimi tudi na enem za grand slam.

"Ničesar ne morem izgubiti. Takrat pa si ponavadi najbolj nevaren. Zelo sem pogrešala nastop na lanskem US opnu. Še nikoli nisem bila tako dolgo odsotna z igrišč, zato bo nastop pravi izziv," je dejala Williamsova. Pred New Yorkom bo za ogrevanje nastopila še na turnirjih v Stanfordu, Torontu in Cincinnatiju. Serena po lanski zmagi v Wimledonu, ko je osvojila svoj 13. grand slam, skoraj leto dni ni tekmovala. Najprej zaradi težav s stopalom, ko je stopila na kos stekla in morala na dve operaciji, marca pa so ji v Los Angelesu odstranili še krvni strdek.

Teniška zveza ZDA je sporočila, da je za zdaj na seznamu za US Open 97 od sto najboljših igralk na svetu, med njimi dvakratna zmagovalka Kim Clijsters, zmagovalka letošnjega Wimbledona Petra Kvitova in zmagovalka odprtega prvenstva Francije Li Na.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.