Šport
0 ogledov

Serena najnižje v zadnjih 13 letih

Serena Williams, Wimbledon EPA
Nekdanja številka ena svetovnega tenisa, ameriška zvezdnica Serena Williams, je na najnovejši računalniški lestvici WTA zdrsnila na 175. mesto, kar je njena najslabša uvrstitev po letu 1997.

Zmagovalka 13 turnirjev za grand slam je še v Wimbledonu nastopala kot 25. igralka sveta, potem ko je skoraj eno leto izpustila zaradi različnih težav z zdravjem. Branilka naslova v All England Clubu je tako branila ogromno točk, njen poraz v četrtem krogu proti Francozinji Marion Bartoli pa je pomenil ogromen zdrs po lestvici - za kar 150 mest. Mlajša od sester Williams ni bila tako nizko vse od 3. novembra 1997, ko je bila 304., a že naslednji teden se je prebila med najboljših 150 in tam ostala vse do danes.

Njena starejša sestra Venus Williams, ki je v Wimbledonu prav tako izpadla v četrtem krogu, je v ponedeljek s 30. nazadovala na 34. mesto, kar pomeni, da je Bethanie Mattek-Sands, ki je zadržala 31. mesto na lestvici WTA kljub porazu v prvem krogu Wimbledona, prvič v karieri najboljša ameriška teniška igralka na lestvici. Sestri Williams sta se izmenjavali na položaju prvega loparja ZDA vse od leta 2007; januarja 2007 je bila namreč boljša od njiju Lindsey Davenport.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.