Šport
21 ogledov

Serena se po letu dni vrača!

Serena Williams se po skoraj letu dni vrača na teniška igrišča. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Serena Williams se bo po skoraj letu dni ponovno vrnila na teniška igrišča. Potrdila je nastop na turnirju v Eastbournu prihodnji teden, kar pomeni, da bo teden kasneje branila naslov v Wimbledonu.

Američanka Serena Williams po slavju v All England Clubu v Wimbledonu julija lani, ko je osvojila svoj 13. grand slam, ni več nastopala. Mlajša od sester Williams je imela najprej težave s stopalom; julija lani je v enem od münchenskih lokalov stopila na kos stekla in morala nato na dve operaciji. V Los Angelesu je bila prvega marca letos znova operirana. Pri športnici so ugotovili pljučno embolijo in ji odstranili krvni strdek.

"Zelo sem vesela, da sem spet dovolj zdrava, da lahko tekmujem. Zadnjih 12 mesecev je bilo zame zelo napornih in stresnih. Ta čas sem vzela tudi kot priložnost za osebnostno rast, kar pa brez pomoči družine in prijateljev ne bi bilo mogoče. Zdaj lahko zatrdim, da se Serena vrača," je sporočila devetindvajsetletna igralka, ki bo prvič po poškodbi in bolezni nastopila prihodnji teden na ogrevalnem turnirju za Wimbledon v Eastbournu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.