Šport
13 ogledov

Serena ubila dve muhi na en mah

serena williams EPA
Serena Williams je v finalu OP Avstralije premagala sestro Venus in osvojila 23. turnir za Grand Slam.

Ameriška teniška igralka Serena Williams je zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Petintridesetletnica je v finalu gladko z dvakrat po 6:4 premagala svojo leto dni starejšo sestro, Venus Williams

''Rada bi izkoristila trenutek in čestitala Venus, res je izjemna oseba. Brez nje ne bi osvojila 23 grand slamov. Ona je moj navdih in edini razlog, da danes stojim tukaj. Edini razlog, da obstajata sestri Williams,'' se je Venus zahvalila zmagovalka turnirja.

Starejša sestra Williams je bila po tekmi povsem mirna, za nastop v finalu prvega grand slama v sezoni je v žep pospravila 1,34 milijona evrov.

"Zelo sem vesela, da sem lahko zaigrala v tem finalu. Čestitke Sereni za številko 23 - kar nekaj od teh sem jih izgubila jaz. A tvoje zmage so bile vedno tudi moje," je dejala mlajši sestri in dodala, da je nanjo izjemno ponosna.

Serena je zdaj rekorderka po številu grand slamov (23) v Odpri dobi (od l. 1968), na večni lestvici pa je pred njo samo še Margaret Court, ki je zbrala 24 lovorik. Legendarna Avstralka je zmage dosegala tako pred Odprto dobo kot po njej.

Williamsova je zabeležila 316. zmago na turnirjih za grand slam in na prvem mestu lestvice WTA razstoličila Nemko Angelique Kerber.

OP Avstralije, finale:

Serena Williams (ZDA/2) - Venus Williams (ZDA/13) 6:4, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.