Šport
62 ogledov

Serena goljufala na lastnem teku?

serena williams Profimedias
Prva igralka sveta Serena Williams ni pretekla dobrodelnega teka Live Ultimate Run South Beach 2015, s katerim je zbirala denar za svojo dobrodelno organizacijo. Po vsega dveh kilometrih je namreč sedla v taksi.

Obiskovalci maratona Live Ultimate Run South Beach 2015, ki ga je organizirala dobrodelna organizacija Serena Williams Fund, so opazili, da je najboljša tenisačica sveta s petkilometrsko tekaško preizkušnjo opravila na nedovoljen način. 

Williamsova je pretekla dva kilometra, nato pa si je priskrbel prevozno sredstvo, v katerem je prečkala ciljno črto. Zakaj 34-letna številka ena svetovnega tenisa ni pretekla lastnega teka, ni znano, najverjetneje pa razlog tiči v poškodbah, ki so predčasno končale njeno sezono. Njena leto dni starejša sestra Venus je maraton pretekla v celoti.

''Letos nisem pretekla celega, prihodnje leto pa ga bom,'' je po objavi fotografij, na katerih izstopa iz taksija, povedala zmagovalka 21 turnirjev za Grand Slam.

Williamsova je po še eni zgodovinski sezoni, v kateri je osvojila tri največje turnirje, v začetku oktobra oznanila, da si bo privoščila nekaj mesecev počitka.

''Ni skrivnost, da sem pretežni del leta igrala poškodovana,'' je povedala Američanka, ki je bila v domačem velikem jabolku le še dve zmagi oddaljena od koledarskega Grand Slama, prvega po letu 1988, ko je to uspelo Steffi Graf, vendar je njen pohod v polfinalu ustavila italijanska veteranka Roberta Vinci. Razočaranje v New Yorku je pripomoglo k njeni odločitvi, da predčasno konča letošnjo sezono.

Teka na Floridi, s katerim so zbirali denar za žrtve nasilja in pomoč pri izobrazbi, se je udeležilo približno 3000 tekačev.

Komentarjev 4
  • vzev 12:12 14.december 2015.

    Če boš imel kdaj poškodovano koleno, poskusi preteči 5 km, pa potem povej kako ti je šlo.

  • Avatar care
    care 11:40 14.december 2015.

    Pet kilometerska preizkušnja se ne imenuje maraton,ampak kros.

  • Avatar mike1968
    mike1968 11:38 14.december 2015.

    Če pa 5 km ne more preteči potem pa res ne vem.....