Šport
21 ogledov

Serena z dovoljenjem za doping?

serena williams EPA
Ruski hekerji pod imenom Fancy Bears so v javnost lansirali zaupne zdravstvene dokumente Mednarodne protidopinške organizacije (WADA).

Ruska hekerska organizacija Fancy Bears Hack Team trdi, da je pridobila dostop do zaupnih dokumentov Mednarodne protidopinške agencije (WADA), ki razkrivajo domnevno uporabo nedovoljenih poživil med ameriškimi športniki.

Hekerji naj bi pridobili obremenilne dokaze, da je WADA dopustila jemanje prepovedanih poživil teniškima igralkama Sereni in Venus Williams, pozitivna pa naj bi bila tudi ameriška gimnastičarka Simone Biles, ki je v Riu de Janeiru osvojila štiri zlate kolajne.

''Po natančnem pregledu baze podatkov smo ugotovili, da je bilo pozitivnih na ducate ameriških športnikov. Dobitniki olimpijskih kolaj v Riu so redno uporabljali nezakonita poživila, ki so jih opravičevali z dovoljenji za uporabo v terapevtske namene. Z drugimi besedami, dobili so dovoljenje za doping,'' so zapisali pri organizaciji Fancy Bears in dodali: ''Kot predvideno, so ZDA dominirale na olimpijskih igrah 2016 s 46 zlatimi, 37 srebrnimi in 38 bronastimi kolajnami. Reprezentanca ZDA je bila dobra, a nepoštena.''

Krovna protidopinška organizacija je obsodila vdor ruskih hekerjev in sporočila, da so spletni napadi le poskus spodkopavanja globalnega protidopinškega sistema.

''Ta kriminalna dejanja močno ogrožajo trud protidopinške skupnosit, da bi ponovno vzpostavila zaupanje v Rusijo,'' je povedal direktor organizacije Oliver Niggli.

 
Komentarjev 1
  • izRODEk 15:34 14.september 2016.

    Main stream mediji tipa MMC RTV SLO in podobna vladna govna o tem seveda molčijo.