Šport
13 ogledov

Serena z lahkoto do četrtega naslova

1/23
Žurnal24 main
Serena Williams je z lahkoto prišla do svojega četrtega naslova na "sveti travi" v Wimbledonu, potem ko je v finalu po 66. minutah igre z 2:0 v nizih ugnala Rusinjo Vero Zvonarjovo.

Američanka Serena Williams je z zmago v finalu Wimbledona proti Rusinji Veri Zvonarjovi, 21. nosilki, osvojila že svojo četrto zmago na "sveti travi" (najboljša je bila že lani ter tudi leta 2002 in 2003), s čimer je svoj bančni račun obogatila za 1,218 milijona evrov. Prvi niz je Serena dobila s 6:3, v drugem pa je Rusinji prepustila le dve igri. Celoten dvoboj pa je trajal le uro in šest minut. To je druga najhitrejša finalna zmaga v zgodovini Wimbledona po letu 1992, ko je Nemka Steffi Graf ugnala Novosadčanko Moniko Seleš v 58 minutah. Na drugi strani je 25-letna Rusinja že z uvrstitvijo v finale dosegla največji uspeh v karieri.

Američanka je z zmago osvojila že svoj 13. naslov na turnirjih za grand slam, s čimer je po številu naslovov prehitela upokojeno rojakinjo Billie Jean King. "13 je moja srečna številka," je po zmagi dejala Williamsova. Kingova je zmago Serena spremljal s tribune. "Billie Jean, dohitela sem te!" pa je po zmagi zaklicala 28-letna Američanka. Čehinja Martina Navratilova je tretja na lestvici "večnih" z devetimi naslovi za veliki slam, Grafova na četrtem jih ima sedem, Venus Williams pa pet.

Rafa proti Berdychu
V nedeljo bo v Wimbledonu na sporedu še moški finale, kjer se bosta pomerila Španec Rafael Nadal in Čeh Tomaš Berdych.

Williamsova je bila v finalu od svoje nasprotnice boljša v vseh pogledih, o čemer priča tudi izjava Zvonnjarove po dvoboju: "Serena mi sploh ni dovolila, da bi pokazala svojo najboljšo igro." Zvonarjova je za poraz prejela 609.000 evrov, kar je največji zaslužek na posameznem turnirju za rusko tenisačico. Zvonarjova bo od ponedeljka znova članica elitne deseterice najboljših na jakostni lestvici WTA.

Zanimivo, da je Serena tokrat prvič v finalu premagala nekoga drugega in ne sestro Venus. Sestri Williams sta skupaj osvojili devet od zadnjih enajstih naslovov v Wimbledonu.

Wimbledon, finale (Ž):


Serena Williams (ZDA/1) : Vera Zvonarjova (Rus/21) 6:3, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.